M.Isupova: Daugavpils skolas neko lieku neprasa

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Nesen Latvijas tiesībsargs solīja griezties tiesā gadījumā, ja skolas arī turpmāk pieprasīs no skolēnu vecākiem iegādāties mācību grāmatas un darba burtnīcas. Kā arī tiesībsargs mudināja bērnu vecākus rakstīt sūdzības, ja viņiem liek iegādāties darba burtnīcas un mācību grāmatas.

Komentējot minēto situāciju, Daugavpils Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova atzīmēja, ka pilsētas skolās tika veikts monitorings ar mērķi noskaidrot, kādus mācību materiālus skolas lūdz iegādāties. Izrādījās, ka dažās skolās vecākus lūdza iegādāties mācību grāmatas angļu valodā, motivējot lūgumu ar to, ka mācību grāmata ir apvienota ar darba burtnīcu. Minētajām skolām ieteica pārņemt citu skolu pieredzi, kur skolēni šāda veida mācību grāmatās neraksta un pēc mācību gada beigām pārdod tos citiem bērniem.

M.Isupova arī paziņoja, ka Vispārējās un profesionālās izglītības pārvalde ir uzdevusi skolām nopietni attiekties pret jaunu darba burtnīcu iegādāšanos un izvērtēt, cik bieži minētās darba burtnīcas tiek izmantotas un vai tiešām ir nepieciešamas. Tas palīdzēs izvairīties no situācijas, kad mācību gadā beigās izrādās, ka darba burtnīcās tika izmantotas tikai dažas lapaspuses.

Daugavpils skolas neko lieku neprasa, apliecināja M.Isupova. Savukārt Daugavpils mērs Žanna Kuakova atzīmēja, ka pašvaldība cenšas pievērst maksimālo uzmanību izglītības jomai un piešķirt līdzekļus mācību iestāžu infrastruktūras atjaunošanai.


Написать комментарий