Sliktākie no labākajiem: ASV piecu pirktāko auto izplatītākās likstas

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Automobiļu popularitāte un lieli pārdošanas apjomi vēl neliecina par kvalitāti, secinājuši preču un pakalpojumu salīdzināšanas portāla "ConsumerReports" auto eksperti pēc pašu veiktajiem testiem.

Portāls "Delfi" piedāvā piecu ASV testēto auto modeļu apskatu, kurā iekļauti daži spēkrati, kas popularitāti ieguvuši arī Latvijā. Kādam tie ir sapņu auto, bet citiem stāv garāžā un, iespējams, līdz šim kalpojuši labi, taču veiktajos testos izrādījušies ievērojami sliktāki par citiem savas klases auto vai arī pievīluši īpašniekus ilgākā lietošanas periodā.

Automašīnu vērtētāji norāda, ka auto modeļi, kuru apskati parādījušies teju vai visos žurnālos un kuru testus internetā ar sajūsmu komentē tūkstošiem cilvēku, nebūt nenozīmē, ka konkrētais braucamais tiešām ir lielisks pirkums. Arī populārie auto mēdz būt pārlieku rijīgi, čīkstoši, graboši un to salonu apdarē nereti tiek izmantoti paši prastākie materiāli.

'Honda Civic'

"Civic" modelis gadiem bijis jauniešu un daiļā dzimuma pārstāvju iecienīts - vieni to izvēlas sportiskuma un ekonomijas dēļ, kamēr sieviešu skatienus piesaista plūdlīnijas formas un mašīnas nelielais izmērs. Tomēr, kārtējo reizi pārstrādājot modeļa dizainu, tā izstrādātāji pieļāvuši vairākas kļūdas, liekot auto ikdienas lietotājam ātri pamanīt tādas nepilnības kā slikta skaņas izolācija, negluda braukšanas gaita, nepārliecinoša stūre un viduvējas kvalitātes interjera apdare.

Tajā pat laikā "Honda Civic" joprojām ir uzskatāma par vienu no uzticamākajām un degvielu taupošākajām mašīnām savā klasē. "ConsumerReports" gan norāda, ka ar līdzīgu vai pat mazāku degvielas patēriņu pieejami arī citi, turklāt labāki auto modeļi, piemēram, "Subaru Impreza", "Hyundai Elantra" un "Mazda 3".

'Jeep Cherokee'

Daudzus aizgrābj robustas auto formas, taču ar "Cherokee" diemžēl robustums izpaužas arī tādos aspektos kā mašīnas gaita un komforts. Lai gan šis pilnpiedziņas auto patiešām spēj viegli pārvietoties pa skarbiem bezceļu apstākļiem, izbraucis uz asfalta tas kļūst par nemierīgu, smagi vadāmu milzi.

Tā saspiestais interjers izskatās lēts, bet motors ir skaļš un ļoti ēdelīgs, kas ekspertus mudinājis auto modelim dot vienu no zemākajiem vērtējumiem, kādu "ConsumerReports" vispār kādam no testētajiem modeļiem pēdējā laikā piešķīris. Ar nedaudz zemāku veiktspēju bezceļa apstākļos, bet vienlaikus visos citos parametros spēcīgākiem rezultātiem "Cherokee" vietā eksperti iesaka izvēlēties "Toyota RAV4" vai "Subaru Forester".

'Toyota Prius C'

"Toyota Prius" jau daudzus gadus ir hibrīd-auto simbols. Ne viena vien zaļi domājoša Holivudas zvaigzne ar to nomainījusi savus luksusa auto, bet citi to izvēlas zemā degvielas patēriņa dēļ. Lai gan ASV par oriģinālo "Prius" vēl lētākā modeļa "C" versija ar vēl zemāku degvielas patēriņu patiešām liek jautāt, "ko vēl vari vēlēties?", auto salīdzināšanas portāls norāda, ka vēlēties varētu vēl daudz ko.

Lai gan modeļa degvielas patēriņš patiešām ir niecīgs, salīdzinot ar modeļa populāro hečbeka versiju, "Prius C" versijas kvalitāte stipri iepaliek. Līdzīgi kā viduvēji vērtētais "Toyota Yaris", uz tā bāzes tapušais "Prius C" arī ir skaļš salons, stīva vadāmība, lēns uzrāviens, un izmantoti lēti interjera apdares materiāli.

Lai gan "Honda Jazz" nespēj sacensties ar "Prius C" degvielas patēriņa ziņā, "ConsumerReports" veiktajos testos tas uzrādīja daudz labākus rezultātus, turklāt ir vairākus tūkstošos lēlāks.

'Dodge Grand Caravan'

"Dodge Grand Caravan", kas Eiropā pieejams kā "Chrysler" vai "Lancia" markas auto, ir viens no vislabāk pārdotajiem miniveniem ASV automašīnu tirgū - tas ir patiešām universāls, ērts, kluss un labi ekipēts, taču diemžēl arī viens no visneuzticamākajiem ilgtermiņā.

"Dodge" populārais minivens salīdzinoši ātri sākot čīkstēt un grabēt, salons ātri tiek izsēdēts un vizuāli nolietojas, kā arī auto slīdošās sānu durvis un dažādas tajā uzstādītās elektroniskās iekārtas piedzīvo regulāras problēmas. Testos tas atpaliek arī ar salīdzinoši lielāku degvielas patēriņu un pavirši veiktās aprīkojuma uzstādīšanas sekām, kuras atklājas tikai ar laiku.

Tā vietā portāls piedāvā labāk izvēlēties daudz uzticamāko un vienlaikus degvielu mazāk patērējošo "Toyota Sienna", kuru gan Eiropas oficiālie dīleri iegādāties nepiedāvā.

'Ford Edge'

Amerikas Savienotajās Valstīs populāro bezceļu auto "Ford Edge", kura dizaina līnijas veido sporta auto aprises, mašīnu testētāji iesaka apbrīnot tikai no ārpuses. Auto Eiropā pagaidām nav pieejams, taču ASV jauniešu vidū tā popularitāte galvenokārt stilīgā izskata dēļ ir augsta.

Testa laikā pilnpiedziņas modelis ar sešcilindru motoru izrādījās nervozs, ne tikai nav slāpējis, bet pat pastiprinājis ārējās skaņas, kā arī bijis ārkārtīgi sarežģīti manipulējams tajā iebūvētās "MyFord Touch" vadības sistēmas dēļ, kurā esot grūti orientēties. Tāpat modeli ar "stipri zem viduvēji" novērtējuši lielākā daļa "ConsumerReports" portāla reģistrēto lietotāju.

Auto ražotājs piedāvā arī četru cilindru motoru ar labāku degvielas ekonomiju, taču tad jāatsakās no pilnpiedziņas. Tā vietā auto testētāji iesaka izvēlēties "Toyota Highlander", "Nissan Murano" vai "Mazda CX-9", kuri pieejami par līdzīgu cenu.


Написать комментарий