Tika noteikts kārtējo jauno dzejnieku sacensību uzvarētājs Daugavpilī

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Piektdien, 7.septembrī, kinoteātrī „Renesanse” notika kārtējais poētiskais slems, kuru organizēja Jauniešu organizācija „OB.KU.MO”. Minētais pasākums atklāja Pirmo Starptautisko mūzikas un mākslas festivālu „ReStArt” Daugavpilī, kas norisināsies mēneša laikā un kura ietvaros tiks rīkoti dažādi pasākumi – koncerti, izrādes, konferences, semināri.

Šajā vakarā dzejas priekšlasījumā sacentās 14 cilvēki, no kuriem žūrija izvēlējās fināltrijnieku. Šoreiz dzejniekus vērtēja ne tikai nejauši izvēlētie skatītāji, kā tas bija iepriekš, bet arī uzaicināta žūrija, kuras sastāvā bija dzejnieki no Lielbritānijas Holija MakNiša un Pete The Temp un dzejniece, literatūras skolotāja no Rīgas Iveta Ratinīka.

Pasākumu atbalstīja Kultūrkapitāla fonds, kas piešķīra uzvarētājam balvu 50 latu apmērā.

Kā parasti, dzejnieku sacensības veidoja divas kārtas. Saskaņā ar noteikumiem katram dalībniekam bija jānolasa paša uzrakstītais daiļdarbs, un tam tika atvēlētas apmēram trīs minūtes. Jāatzīmē, ka dažreiz slemā tieši izpildījuma maniere ņem virsroku pār daiļdarba saturu, tā bija noticis arī šoreiz.

Par dzejas priekšlasījuma uzvarētāju kļuva to pastāvīgs dalībnieks un iepriekšējo slemu augstu vietu ieguvējs Freds.

Jauniešu organizācijas „OB.KU.MO” vadītāja un pasākumu kuratore Violeta Orlauskaite izteica domu, ka Daugavpilī dzīvo daudz radošu cilvēku un dzejnieku, un poētiskais slems palīdz viņiem prezentēt savus darbus publikas priekšā. Poētiskie pasākumi dod jauniem dzejniekiem iespēju izpausties, uzstāties skatītāju priekšā.

Nākamā slema rīkošana Daugavpilī pagaidām ir zem jautājuma zīmes, jo tā galvenā organizatore un iedvesmotāja Violeta plāno tuvākajā laikā braukt uz ārzemēm.


Написать комментарий