Merkele sola darīt visu eiro zonas nosargāšanai

foto hursertekinoktay.com.tr
foto hursertekinoktay.com.tr

Vācijas kanclere Angela Merkele uzskata par nepieciešamu izrādīt lielāku elastību sakarā ar palīdzības sniegšanu Grieķijai, lai nepieļautu tās izstāšanos no eiro zonas, ziņo „RBK”, atsaucoties uz „Der Spiegel”.

Grieķija ir sasniegusi zināmu progresu ekonomisku reformu jomā, tas ir, izpildījusi starptautiskiem kreditoriem doto solījumu apmaiņā pret turpmāko finanšu palīdzību. Tomēr Merkele uzskata par nepieciešamu izvairīties no trešā palīdzības programmas Atēnām, jo minētais jautājums rada domstarpības Vācijas parlamentā.

"Mums jāatrod risinājums", - laikrakstā tiek citēti kancleres vārdi, kas tika izteikti zināmā lokā, taču to avots netiek atklāts. Šāda veida pieeja paredz esošās palīdzības paketes reorganizāciju, piemēram, esošo tranšu palielināšanu un turpmāko samazināšanu.

Starptautisko kreditoru trijnieks, iespējams, nevarēs pieņemt lēmumu par finansējumu līdz novembra sākumam, jo ziņojuma sagatavošana aizņem vairāk laika, nekā tika plānots.

ES, ECB un SVF pārstāvji, atgriežoties Grieķijā septembrī, izvērtēs, vai tika panākts progress reformu rīkošanā, un pieņems lēmumu par iespējamu korekciju ekonomiskās palīdzības plānā.

Lai saņemtu palīdzību no Eiropas Savienības, Starptautiskā Valūtas fonda un Eiropas Centrālās bankas, 2012.gada septembrī Grieķijai nepieciešams samazināt 2013./2014.gada budžeta izdevumus par 12 miljardiem eiro. Jaunās finanšu palīdzības apjoms Grieķijai varētu sastādīt 130 miljardus eiro.


Написать комментарий