Grieķijas tauta ir izmisumā 1

foto acg.edu
foto acg.edu

Partiju līderi, kas iestājās koalīcijā („Jaunā demokrātija”, PASOK, „Demokrātiskie kreisie”), piedalīsies kārtējā tikšanās trešdienas vakarā, lai uzliktu punktu uz „i” lēmumos par reformām. Partijas „Demokrātiskie kreisie” līderis Fotis Kuvelis atzīmēja, ka: „Grieķu tauta ir izmisumā un vairāk nespēj paciest šo situāciju» (darba algu, pensiju, pabalstu samazināšanu, darbinieku samazināšanu).

"Trijniekam jāsaprot, ka tās prasības ir vērstas uz sabiedrību, kas jau ir izmisumā», - piebilda Kuvelis.

Savukārt sociālistiskās kustības PASOK vadītājs Evangelos Venizelos, uzstājoties pēc Kuveļa, atzīmēja, ka iecerētie pasākumi vēl nav apstiprināti, jo „trijnieks” (ES, ECB un SVF) pagaidām nav pieņēmis visus ekonomiskās komisijas priekšlikumus.

Venizelos runāja par robežu, kuru nedrīkst pārkāpt: „Nedrīkst aiztikt invaliditātes pabalstus, nedrīkst nepārdomāti samazināt pabalstus un pensijas”. PASOK līderis ir pārliecināts, ka Grieķija saņems atļauju par reformu pagarināšanu uz diviem gadiem.

PASOK galva savas attiecības ar Grieķijas premjerministru Antonisu Samarasu raksturoja kā „lieliskas”.

Visi minētie pasākumi Grieķijā tiek realizēti, lai valsts paliktu eiro zonā, pa ko tā cīnās jau dažus gadus. Eiropas politiķi un eksperti visu laiku komentē situāciju Grieķijā, un katru reizi viņu domas svārstās – Grieķija paliks eiro zonā vai izstāsies no tās. Piemēram, nesen plašsaziņas līdzekļi ziņoja, ka Vācijas kanclere Angela Merkele sola nepieļaut Grieķijas izstāšanos no eiro zonas.

"Mums jāatrod risinājums", - Merkeles vārdus citē vācu laikraksts „Spigel”.


Написать комментарий

Nu, Grieķiem varētu dot vienu skaistu padomu - marš strādāt, slaisti! Tad būs arī algas, pensijas uzplaukums un viss pārējais.