Prezentēta kvasa ražošanas ēkas Rēzeknē iecere

foto rezekne.lv
foto rezekne.lv

Otrdien, 11. septembrī Rēzeknes pilsētas domes Būvvaldē tika prezentēta kvasa ražošanas ēkas Rēzeknē iecere. Par nākamās ražotnes būvniecību, produkciju un plānoto noieta tirgu pavēstīja idejas autors, uzņēmējs Ainārs Mangulsons, informē Rēzeknes pašvaldība.

Ideja izveidot Rēzeknē kvasa ražotni radās sakarā ar to, ka skolās nedrīkst tirgot gāzētos dzērienus, tātad, nepieciešams nodrošināt mācību iestāžu audzēkņus ar dzērieniem, kuri ražoti no dabiskiem produktiem un būs ne vien nekaitīgi, bet gan arī veselīgi bērniem. A. Mangulsons plāno ražot kvasu ar iespējami minimālu cukura daudzumu un izplatīt šo produkciju Rēzeknes pilsētas un novada mācību iestādēs un citās publiskās iestādēs, iespējams, ietverot arī Ludzas un Viļānu novadus. Plānotais ražošanas apjoms ir apmēram 1 tonna kvasa dienā. Bez tam arī produkta cenas, pēc uzņēmēja teiktā, solās būt pieejamas un krietni zemākas, nekā tirdzniecības punktos. 

Pašlaik plānots iesākt pirmo būvniecības etapu, vispirms izveidojot un iedarbinot ražošanas cehu. Pārējās telpas tiks piebūvētas, kad produkcija sāks dot ienākumus. Plānota arī zāles (neliela restorāna vai tirdzniecības vietas) uzbūve, kurā varēs izvietoties apmēram 150 cilvēki un kuru būs iespējams iznomāt kādiem īpašiem saviesīgiem pasākumiem. Iespējams, ka līdztekus kvasa ražotnei tiks atvērta arī alus ražotne, bet alus tiks ražots mazākos daudzumos un to arī netirgos lielveikalos. 

Iesalu Ainārs Mangulsons plāno ievest no Lietuvas, taču graudi tā sagatavošanai nākšot no Latvijas. Kvasa ražošanai tiks izmantots Rēzeknes ūdenssaimniecības ūdens, jo tas ir tīrs un kvalitatīvs. Tāpat uzņēmums tiks pieslēgts pie Rēzeknes kanalizācijas sistēmas, bet ražotne darbosies ar elektrību. 

Kvasa ražotnes ēka atradīsies Rēzeknē, Zilupes ielā 82, būvniecības ieceres projektētājs ir SIA „M systems”.


Написать комментарий