A/S «Krāslavas piens» modernizējas

foto kraslava.lv
foto kraslava.lv

Septembra sākumā A/S "Krāslavas piens", zemkopības ministrei Laimdotai Straujumai klātesot, tika atklāta jauna, ar videi draudzīgu kurināmo - gāzi apkurināma katlu māja, palaista jauna piena iebiezināšanas ražotne, nomainīts ražošanas korpusa jumta segums, modernizēta laboratorija, nomainīti vairāki elektrolīnijas posmi, informē Krāslavas novada pašvaldība.

Pārgriežot simbolisko lenti, "Krāslavas piena" lielākā akcionāra "Preiļu siera" valdes priekšsēdētājs Jāzes Šnepsts atgādināja K.Ulmaņa reiz teiktos vārdus - „Kam bail sēt, tas nekad nepļaus”.

"Krāslavas piens", kas šobrīd valstī ir sestais lielākais piena pārstrādes uzņēmums un, neapšaubāmi, mūsu novada redzamākais, nav baidījies uzsākt modernizāciju, neskatoties uz to, ka viņiem ES atbalsts ir divreiz mazāks nekā kooperatīviem, un neskatoties uz to, ka iepriekšējie īpašnieki to bija nolaiduši līdz kliņķim.

A/S "Krāslavas piens" valdes priekšsēdētājs Aleksejs Krivenko ir desmitais pēc skaita šī uzņēmuma vadītājs un atklāšanas reizē viņš ar lepnumu varēja teikt - "Mēs gribam attīstīties un palielināt uzņēmuma jaudu, tāpēc rakstījām projektus un meklējām izdevīgākos risinājumus.

Projekts par vakuuma- tvaicēšanas iekārtas nomaiņu guva LAD atbalstu, daži projekti jau ir īstenoti, bet atbalstu un līdzfinansējumu vēl gaidām".

"Krāslavas piena" jauno iekārtu izmaksas ir nopietnas - piena iebiezināšanas iekārta ir  1milj.119 tūkst. eiro vērtībā, bet ar tās palīdzību uzņēmums cer kāpināt jaudu par kādiem 30%, katlu māja izmaksāja 350 tūkst. Ls un jaunās gāzes apkures iekārtas vēl 35 tūkst. Ls, atjaunotā laboratorijas iekārta – inkubators,  piena centrifūga, ūdensvanna, piena analizators – 25 tūkst. Ls, inovatīvais jumta segums, kam firma deva 10 gadu garantiju - 31 tūkst. Ls.

Uzņēmums šodien ir pieteicis sevi kā vērā ņemamu piena produkcijas ražotāju, Krāslavas sviests vairākās izstādēs ir atzīts par labāko Latvijā ražoto sviestu.

Tagad, kad rūpnīcā sāk ražot arī sausā piena produktus, kuriem nopietns noiets paredzēts ārpus valsts robežām, A/S "Krāslavas piens" ir visas iespējas kļūt par vērtīgu uzņēmumu ne tikai novada telpā.


Написать комментарий