Rēzeknes jaunieši papildina Zemessardzes rindas

foto Diana Selecka
foto Diana Selecka

Šodien, 13.septembrī, Zemessardzes 32.Kājnieku bataljona štābā Rēzeknē notiks zvēresta došanas ceremonija, kad zemessargu kandidāti - 7 Rēzeknes pilsētas un novada jaunieši, dos zemessarga zvērestu un tiks uzņemti Zemessardzē, portālam gorod.lv pavēstīja 2.Zemessardzes novada sabiedrisko attiecību speciāliste, virsseržante Diāna Selecka.

Pirms zvēresta došanas zemessargu kandidāti apguva ierindas mācību, kā arī guva ieskatu militārajā likumdošanā. Uzreiz pēc zvēresta jaunajiem zemessargiem notiks teorētiskā un praktiskā ieroču apmācība.

Zemessardzes 32.Kājnieku bataljons ir lielākais 2.Zemessardzes novada bataljons, tajā dien vairāk kā 600 zemessargi. Šogad bataljona rindas papildinājuši jau 37 jaunie zemessargi. Zemessardzes 32.kājnieku bataljona atbildības teritorijā ir Rēzeknes pilsēta, Rēzeknes, Viļānu, Ludzas, Zilupes, Kārsavas, Ciblas novadi.

Zemessardzē uzņemtās personas – zemessargi, pilda Zemessardzes uzdevumus no pamatdarba brīvajā laikā. Dienesta laikā zemessargi apgūst mazo vienību taktiku, kaujas iemaņas, pirmās neatliekamās medicīniskās palīdzības sniegšanas prasmi, ugunsdzēsības un glābšanas darbu specifiku, kā arī sabiedriskās kārtības nodrošināšanas un objektu apsardzes un aizsardzības principus.


Написать комментарий