Latvijas futbola virslīga parakstījusi līgumu ar Krievijas statistikas kompāniju

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Biedrība ''Latvijas Futbola Virslīga'' ir parakstījusi līgumu ar Krievijas futbola statistikas kompāniju ''InStat Football'' par turpmāku sadarbību, atspoguļojot spēļu video un statistisko analīzi, vēsta čempionāta oficiālā mājaslapa internetā.

Sadarbības sākums būs jau līdz ar šīs sezonas pēdējo, ceturto spēļu riņķi.

Latvijas virslīgas čempionāta spēļu statistika būs pieejama mājaslapā "futbolavirsliga.lv", kurā būs pieejama plašu spēļu video un statistiskā analīze.

Tāpat kvalitatīvākam treneru darbam tiks piedāvāta speciāla videoanalīze par visām komandām, kurā sīki būs analizēta katra spēlētāja darbība konkrētajā spēlē. Interesantākā jauninājuma daļa līdzjutējiem būs plašais "spēļu centrs", kurā būs iespējams redzēt visu spēļu video momentus, kā arī tos atlasīt pēc atsevišķām kategorijām.

Līgums ar "InStat Football" noslēgts uz visu 2013.gada sezonu, iekļaujot arī šīs sezonas ceturto riņķi. Kā paredz līguma nosacījumi, video analīzei speciālajā interneta vietnē ir jābūt pieejamai ne vēlāk kā 24 stundas pēc mača beigām.

"Tie ir lieliski jaunumi visai Latvijas futbola sabiedrībai – līdzjutējiem, žurnālistiem, treneriem, un pašiem spēlētājiem. Piedāvātājiem statistikas un video materiāliem noteikti ir jāpalielina interese par virslīgu. Tie dod iespējas treneriem ātrāk un kvalitatīvāk analizēt savu spēlētāju sniegumu. Savukārt paši spēlētāji būs vairāk ārvalstu skautu redzeslokā. Vēlos pateikties LFF par piekrišanu līdzfinansēt šo projektu'', jaunumu Latvijas futbola virslīgā komentē līgas izpilddirektors Normunds Malnačs.

Paredzēts, ka pirmā spēļu analīze tiks veikta jau nākošās nedēļas vidū, kad ar piecām spēlēm 19. septembrī tiks uzsākts čempionāta noslēdzošais aplis.

"InStat" pakalpojumus jau izmanto Lietuvas Futbola federācija.


Написать комментарий