Daugavpilī startēja otrais Starptautiskais investīciju forums

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Šodien, 20.septembrī, Daugavpilī startēja divu dienu garš otrais Starptautiskais investīciju forums „Latgale – Eiropas Savienības Austrumu vārti”, kura piedalās aptuveni 500 dalībnieku no 13 valstīm. Viesu vidū ir vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs, Latgales plānošanas reģiona Attīstības padomes priekšsēdētājs Gunārs Upenieks, Latgales pašvaldību vadītāji, dažādu valstu diplomāti un uzņēmēji.

Atklājot forumu, Daugavpils mērs Žanna Kulakova izteica cerību, ka foruma dalībnieki pasākuma ietvaros pārliecināsies, ka Daugavpils tiešām ir iespēju pilsēta. Viņa atzīmēja, ka pirmā investīciju foruma, kas tika rīkots pagājušā gada septembrī, rezultāti bijuši ļoti pozitīvi, tāpēc nepieciešams turpināt iesākto. Šogad forums ir kļuvis plašāks un aptver visu Latgali.

Ž.Kulakova atzīmēja, ka pilsēta ir izvēlējusies attīstības divus pamatvirzienus – tūrisma un uzņēmējdarbības attīstību, kas ļauj pilsētai augt un attīstīties. Mērs paziņoja klātesošajiem, ka, domājot par Latgales attīstību, tiek īstenota sadarbība ar valdību, šis sadarbības rezultātā tika izstrādāts reģiona attīstības plāns 2012.-2013.gadam, kas garantē reģiona attīstībai nepieciešamā papildus finansējuma piešķiršanu. 

Pašvaldības priekšsēdētāja norādīja, ka foruma rīkotāju mērķis ir apliecināt potenciāliem investoriem, ka Daugavpils ir ciešai sadarbībai atvērta pilsēta. Pēc mēra uzstāšanās, kurā tika stāstīts arī par pašvaldības sadarbību ar uzņēmējiem, galvenajiem investīciju objektiem un kurā Ž.Kulakova novēlēja viesiem produktīvu darbu, programmas ietvaros uzstājās E.Sprūdžs, kurš pastāstīja par savas vizītes mērķi. Pēc tam uzstājās G.Upenieks, DU rektors Arvīds Barševskis un dažādu delegāciju pārstāvji.

Par Daugavpils iespējām, attīstību un plāniem pastāstīja arī vicemērs Līvija Jankovska un Biznesa attīstības nodaļas vadītājs Vladimirs Nadeždins. Vēlāk forumu turpināja Latgales plānošanas reģiona, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras, Transporta un sakaru institūta pārstāvju ziņojumi. Pēcpusdienā foruma dalībnieki darbosies trijās grupās – Ražošana, transports, loģistika, pakalpojumi; Pašvaldības; Projekts „Region Invest”.

Plkst.16:00 Daugavpils Olimpiskajā centrā tiks atklāta izstāde „Ražots Latgalē un Daugavpils prece”. 21.septembrī foruma ietvaros notiks investīciju objektu apmeklējums, uzstāšanās un paveiktā kopsavilkums.

FOTO


Написать комментарий