Deputāti uzklausīs ziņojumu par naturalizāciju 1

foto Saeimas kanceleja
foto Saeimas kanceleja

Saeimas Sabiedrības saliedētības komisijas deputāti trešdien, 26.septembrī, uzklausīs komisijas darba grupas starpziņojumu par naturalizācijas procesu Latvijā. Naturalizācijas jautājumu darba grupa tika izveidota šī gada martā.

„Pilsonībai ir jābūt piederībai, kas vieno Latvijas iedzīvotājus. Vispirms ir jānotiek integrācijai, un tikai tad cilvēks var kļūt par pilsoni. Šķiet, ka bieži vien sastopamies ar pretēju viedokli. Tas ir ačgārni. Tajā pašā laikā pilsonības iegūšanas process ir jāatbrīvo no liekiem birokrātiskiem šķēršļiem, jāpadara emocionāli piesātinātāks, lai cilvēki patiešām izjustu, ka Latvijas pilsonība ir gods, atbildība un vienlaikus arī nācijas saliedētība,” tā pirms sēdes temata būtību raksturo komisijas priekšsēdētājs Ilmārs Latkovskis.

Plānots, ka sēdē piedalīsies arī Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes vadītājs Igors Gorbunovs.

Sabiedrības saliedētības komisijas Naturalizācijas jautājumu darba grupu vada komisijas priekšsēdētāja biedrs Valdis Liepiņš. Darba grupas sastāvā ir arī I.Latkovskis un deputāts Vladimirs Reskājs (SC).

Sabiedrības saliedētības komisijas sēde notiks trešdien, 26.septembrī, plkst.12.45. Jēkaba ielā 16, Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēžu zālē 407.telpā.


Написать комментарий

Valdībai NEKAVĒJOTIES jādara radikāli mēri, lai okupantu pēcteči, kuri te uzturas, tiktu nolikti pie vietas! Kā var tik tālu aiziet, ka pret tiem, kuru seņču dēļ Latvija atrodas zemā dzīves līmenī un nabadzībā, netiek darīts NEKAS? Tiem nekauņām Latvijā ir BRĪVĪBA, nevis latviešiem!