Lietuvas vīriešu basketbola izlasi turpmāk vadīs Kazlausks

foto car.lt
foto car.lt

Lietuvas vīriešu basketbola izlases galvenais treneris turpmāk būs 57 gadus vecais Jons Kazlausks, vēsta Lietuvas masu mediji.

Vienošanos ar pazīstamo speciālistu panācis Lietuvas Basketbola federācijas (LKF) prezidents Arvīds Sabonis, bet oficiāli amatā viņš tiks apstiprināts trešdien LKF izpildkomitejas sēdē.

Paredzams, ka līgums ar Kazlausku tiks noslēgts uz četriem gadiem – līdz 2016.gada Riodežaneiro olimpisko spēļu beigām. Visticamāk, ka Kazlauskam netiks liegts strādāt arī klubā, jo LKF nespēj nodrošināt viņam konkurētspējīgu atalgojumu, lai speciālistam varētu visu savu uzmanību veltīt tikai valstsvienībai.

Kā Kazlauska konkurenti cīņā par šo amatu tika minēti arī Rims Kurtinaitis un Toms Pačess, tomēr Sabonis priekšroku devis Kazlauskam.

Lietuvas izlases līdzšinējais galvenais treneris bija Ķēstutis Kemzura, kurš komandu vadīja kopš 2009.gada.

Kazlausks otro reizi kļūst par Lietuvas izlases galveno treneri. Pirmo reizi viņš vadīja valstsvienību no 1997. – 2001.gadam. Kazlauska vadībā Lietuvas basketbolisti 2000.gadā izcīnīja Sidnejas olimpisko spēļu bronzas godalgas.

Trenera karjeras laikā viņš vadījis arī Kauņas "Žalgiris", "Lietuvos Rytas", "Olympiakos" un Maskavas CSKA, kā arī Ķīnas un Grieķijas valstsvienības.


Написать комментарий