39% aptaujāto daugavpiliešu apmierināti ar dzīvokļos esošo temperatūras režīmu

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Portāla Gorod.lv rīkotā aptauja liecina, ka 39% aptaujāto ir apmierināti ar dzīvokļos esošo temperatūras režīmu. 36% respondentu ziņo, ka viņu dzīvokļos esot pārāk auksti, bet 12% - pārāk silti. 11% aptaujāto dzīvo privātmājās un paši regulē temperatūras režīmu.

Jāatzīmē, ka Daugavpils DzKSU apkalpo tikai 20 mājas ar elevatora tipa siltummezgliem, pārējās dzīvojamās mājas aprīkotas ar automātisku sistēmu, kas ļauj uzstādīt dzīvoklī nepieciešamo temperatūru.

Automātiskie siltummezgli pilsētas programmas ietvaros Daugavpilī tika uzstādīti 2009.gadā. Daļa pilsētnieku apgalvoja, ka aprīkojums tika uzstādīts nelikumīgi un mēģināja pierādīt savu viedokli tiesā. Nesen tapa zināms, ka Latvijas Senāts nosprieda, ka siltummezgli Daugavpilī tika uzstādīti likumīgi.

Pašvaldības pārstāvji uzskata, ka siltummezglu dēļ radušās politiskās ķildas bijušas nepamatotas. „Daugavpils pilsētas pašvaldība bija viena no pēdējām, kas pārgāja uz automatizētiem siltummezgliem, jo pateicoties tiem iedzīvotāji maksā par mājas patērēto siltumu. Attiecībā uz temperatūras režīmu dzīvokļos, jau tika ziņots, ka, pieņemot attiecīgu lēmumu kopsapulcē, to var regulēt paši mājas iedzīvotāji”, - atzīmēja vicemērs Vjačeslavs Širjakovs.


Написать комментарий