Daugavpils teātra skatuve pārtaps par biznesa klases palātu

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Piektdien, 26.oktobrī, Daugavpils teātra skatītāju uzmanībai tiks piedāvāta šīs sezonas trešā pirmizrāde – pēc krievu dramaturga Aleksandra Korovkina lugas motīviem iestudētā situāciju komēdija „Biznesa klases palāta”.

Izrādes režisors ir vairāku „Spēlmaņu nakts” balvu ieguvušu izrāžu veidotājs Ivars Lūsis, kurš pirms desmit gadiem jau prezentējis izrādes uz mūsu teātra skatuves. Komēdijā debitēs slavenais latviešu scenogrāfs Aigars Ozoliņš un kostīmu māksliniece Jūlija Ļaha – Daugavpils mākslas skolas „Saules skola” absolvente.

Komēdija „Biznesa klases palāta” uzrakstīta labākajās angļu un franču komēdiju tradīcijās, tā vienkārši un nepiespiesti stāsta par cilvēku savstarpējām attiecībām, cilvēku vājībām un negaidītiem dzīves pavērsieniem.

„Mūsu dzīvē bieži vien cieši savijas komiskais un traģiskais, it īpaši tas ir jūtams, kad pēkšņi izjūk ierastā cilvēka dzīves gaita. Šajā komēdijā tiek piedāvāts nopietnas problēmas uztvert ar humoru”, - uzskata Ivars Lūsis.

Lugas darbība risinās slimnīcas lepnajā, tā sauktajā, biznesa klases palātā, kurā, pateicoties dažādu apstākļu sakritībai, spiesti sadzīvot augstu stāvošs ierēdnis ar nezināmu kaiti (to atveido Viktors Jancevičs) un inteliģentais, pensionētais aktieris, kuru atveido Jurijs Losevs. Miers un klusums palātā kļūst par aizmirstiem jēdzieniem.

Lomas izrādē atveido Mihails Samodahovs, Irina Kešiševa, Žanna Lubgāne, Karīna Sidina.

„Biznesa klases palātas” pirmizrādes Daugavpils teātrī notiks 26.oktobrī plkst.18.30 un 27.oktobrī plkst.17:00.


Написать комментарий