Uzņēmums „Spec ATU” gatavs ziemai, uzsākta cīņa ar apledojumu

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Šodien no rīta uz Daugavpils autoceļiem pirmo reizi šajā sezonā darbojās uzņēmuma „Spec ATU” ziemas tehnika, apstrādājot braucamo daļu ar pretapledojuma maisījumu. Sanitārās uzkopšanas vadītāja Valentīna Ledoka portālam Gorod.lv paziņoja, ka šonakt Daugavpilī un apkārtnē bijis mitrs laiks, gaisa temperatūra bija nokritusies zem nulles grādiem, tāpēc atsevišķi autoceļu posmi apledojuši un uzņēmums uzsācis pirmos ziemai raksturīgos darbus.

V.Ledoka paziņoja, ka uzņēmums „Spec ATU” gatavs darbam ziemas apstākļos, jo sagatavošanās tika uzsākta jau augustā, kad tika sakārtota visa tehnika un sagatavots pretapledojuma maisījums.

Pilsētas operatīvai sakārtošanai ziemas laikā uzņēmums šogad iegādājies divas papildus tehnikas vienības. Ietves un parku teritorijas tīrīs 10 nelieli traktori. Savukārt uz lielceļiem strādās 4 tehnikas vienības, kas novāks sniegu un apstrādās autoceļu segumu ar maisījumu, un 4 lieli traktori, kas aprīkoti ar birstēm.

Kā arī šonedēļ Daugavpils teritorijā tika uzstādīti konteineri ar pretapledojuma sāls un smilts maisījumu. Šogad konteineru skaits tika palielināts, lai atvieglotu uzņēmuma darbinieku darbu, dodot viņiem iespēju strādāt kvalitatīvāk un operatīvāk.

Līdz ar ziemas periodam raksturīgo darbu veikšanu uzņēmums turpina arī nokritušo koku lapu savākšanas darbus.

Jāatzīmē, ka VAS „Latvijas valsts ceļi” ziņo, ka piektdien, 26.oktobrī, plkst.10:00-10:30 visā Latvijā apgrūtināti braukšanas apstākļi. It īpaši apgrūtināti apstākļi sniega un apledojuma dēļ piektdienas rītā izveidojušies autoceļos Ventspils virzienā, Liepājas, Jelgavas un Bauskas virzienos, Daugavpils virzienā (posmā Pļaviņas-Rīga), Siguldas, Valmieras un Salacgrīvas virzienos.


Написать комментарий