Daudzviet Latvijā autoceļi apledo; braukšana apgrūtināta

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Piektdienas rītā braukšanas apstākļus Latvijā daudzviet apgrūtina sniegs un apledojuma veidošanās, portālu "Delfi" informēja uzņēmumā "Latvijas Valsts ceļi."

Latvijas lielākajā daļā ir nokrišņi lietus vai slapja sniega veidā, gaisa temperatūra valstī ir no -6 grādiem pēc Celsija līdz +5 grādiem..

Ventspils virzienā apgrūtināti braukšanas apstākļi ir posmā Rīga – Kūdra un posmā Talsi - Usma. Līst un autoceļš apledo, tāpēc brauktuves kaisa. Arī Liepājas virzienā apgrūtināti braukšanas apstākļi ir posmā Saldus - Skrunda. Tur snieg, bet autoceļš ir notīrīts un nokaisīts.

Jelgavas virzienā apgrūtināti braukšanas apstākļi ir posmā Rīga – Jelgava, jo līst un autoceļš apledo. Arī Bauskas virzienā apgrūtināti braukšanas apstākļi ir posmā Rīga – Iecava. Arī šo brauktuvi kaisa, jo līst un autoceļš apledo.

Daugavpils virzienā braukšanas apstākļi ir apgrūtināti posmā Rīga - Lielvārde. Tur piektdienas rītā snieg slapjš sniegs ar lietu un autoceļš apledo. Tāpat Siguldas, Valmieras un Ainažu virzienos braukšanas apstākļi ir apgrūtināti, jo snieg un līst, tāēc visas šīs brauktuves tiekot kaisītas.

Pa reģionāliem ceļiem apgrūtināti braukšanas apstākļi ir Kurzemē, Vidzemē un Bauskas, Dobeles, Tukuma apkārtnēs. Autoceļš apledo, vietām sniegots. Brauktuves tīra un kaisa.

Saskaņā ar meteoroloģisko prognozi piektdien Latvijas lielākajā daļā gaidāmi nokrišņi slapja sniega un lietus veidā, kas veicinās apledojuma veidošanos un apgrūtinās redzamību.

"Latvijas Valsts ceļi" atgādinām, ka ziemas apstākļos īsā laika periodā var mainīties braukšanas apstākļi, tāpēc autovadītāji tiek aicināti pievērst lielāku uzmanību savai braukšanas manierei un ceļa stāvoklim.


Написать комментарий