Par Daugavpils apgaismojumu rūpēsies „Labiekārtošana-D

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Daugavpils pilsētas domes Finanšu komitejas deputāti atbalstīja lēmumu par ielu, laukumu un citu sabiedriskā lietošanā esošo teritoriju apgaismojuma funkciju nodošanu pašvaldības uzņēmumam „Labiekārtošana-D”, kas minētās funkcijas pārņems no 2013.gada 1.janvāra. Agrāk tās bija uzņēmuma „Sadzīves pakalpojumu kombināts” pārziņā, bet sakarā ar grozījumiem likumdošanā pašvaldība ir tiesīga nodot šīs funkcijas kādam pašvaldības uzņēmumam, ja minētā pasūtījuma apjoms sastāda ne mazāk par 80% no pašvaldības pasūtījumiem uzņēmumam.

Atbalstot lēmumu, Daugavpils pilsētas domes deputāti pārliecinājās, ka visi apgaismojuma nodrošināšanas procesā iesaistītie darbinieki tagad strādās citā pašvaldības uzņēmumā un turpinās pildīt savus iepriekšējos pienākumus. Darba kārtībā tiks nodoti arī uzņēmuma pamatlīdzekļi.

Vicemērs Vjačeslavs Širjakovs agrāk skaidrojis, ka uzņēmums „Sadzīves pakalpojumu kombināts” turpinās darboties un pildīs pārējās funkcijas – apkalpos pilsētas pirtis, piedāvās deratizācijas pakalpojumus u.tt. Augstākminēto funkciju atņemšana neietekmēs uzņēmuma darbību, jo pilsētas apgaismojuma funkciju pildīšana nenodrošina peļņas saņemšanu.

Minēto funkciju izpildi pārraudzīs Komunālās saimniecības pārvalde, savukārt funkciju nodošana varētu būt pabeigta pavasarī. Tiek plānots, ka „Labiekārtošana-D” turpinās uzņēmuma „Sadzīves pakalpojumu kombināts” uzsākto apgaismojuma sistēmas modernizāciju.


Написать комментарий