Tiks turpināti Daugavpils labiekārtošanas darbi: izstrādās Stropu estrādes skici un izveidos jaunu vasaras estrādi 1

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Daugavpilī ir daudz talantīgu un radošu cilvēku – pilsētā darbojas vairāki deju kolektīvi un kori, kuros piedalās dažāda vecuma cilvēki (gan mazie bērni, gan seniori) un labprāt uzstājas pilsētnieku priekšā. Tāpēc Daugavpils pilsētas pašvaldība plāno īstenot projektu, kura ietvaros Centrālajā parkā tiks uzstādīta vasaras estrāde.

Pēc pilsētas pašvaldības priekšsēdētājas Žannas Kulakovas vārdiem, tika saņemti vairāku pilsētnieku lūgumi iekārtot vasaras estrādi Centrālajā parkā bijušo karuseļu vietā. Tāpēc pašvaldība plāno īstenot šo ieceri, iekārtojot tur labu atpūtas vietu. „Kādreiz vasaras estrāde bija uzstādīta Dubrovina parkā. Manuprāt, pilsētnieki labprāt pastaigātos parkā, zinot, ka, piemēram, plkst.14:00 tur notiks neliels koncerts”, - uzskata Daugavpils pilsētas pašvaldības priekšsēdētāja.

Kā arī nākamgad pilsētas dome sāks izstrādāt grandiozu projektu, kura ietvaros tiks rekonstruēta Stropu estrāde, kas nodega 2002.gadā. Tiek plānots izstrādāt Stropu estrādes skici, jo valsts otrajā lielākajā pilsētā šobrīd nav estrādes zem klajām debesīm, kur varētu notikt lieli koncerti.

Ogres estrādes piemērs liecina, ka tur var uzstāties ne tikai folklora kolektīvi, bet arī notikt dažāda veida koncerti – gan opera, gan rokkoncerti.


Написать комментарий

Es ļoti ceru, ka Stropu estrāde tiešām tiks rekonstruēta, jo pašlaika izskatās, ka tai nav nav "īpašas lomas" daugavpiliešu dzīvē, svarīgāki ir citi ienesīgie projekti... Lai gan no Eiropas pilsētas attīstībā ir ieplūduši daudzi miljoni... Būtu ļoti patīkami, ja Stropu estrāde kļūtu par svarīgu pilsētas kultūras objektu un lepnumu. Man pašai ļoti atmiņā ir palikusi Tartu estrāde: http://www.visitestonia.com/lv/multimedia/tartu-dziesmusv%C4%93tku-estr%C4%81de?selected=215630&type=yldine_objekt_pilt Vai nebūtu jauki, ka arī mums Daugavpilī būtu tāda pērle!