Melnkalne gāž no troņa Norvēģiju

foto ehf-euro.com
foto ehf-euro.com

Norvēģijas sieviešu handbola izlasei neizdevās piekto reizi pēc kārtas kļūt par Eiropas čempioni un tā zaudēja vienu no saviem trim tituliem - Eiropas čempionāta finālspēlē Melnkalne pārspēja Norvēģiju otrajā papildlaikā ar 34:31 un pirmo reizi kļuva par Eiropas čempioni.

Divas reizes norvēģietēm izdevās pēdējās sekundēs pagarināt savas Eiropas čempioņu pilnvaras - pamatlaikā viņas izlīdzināja rezultātu 9 sekundes pirms beigām, bet pirmajā papildlaikā panāca neizšķirtu 13 sekundes pirms beigām. Trešo reizi neizdevās - otrā papildlaika galotnē galvenokārt ar Milenas Kņeževičas, Katarinas Bulatovičas un vārtsardzes Sonjas Bajraktarovičas pūlēm melnkalnietes izrāva uzvaru - 34:31. Abas šīs komandas spēlēja arī Londonas olimpisko spēļu finālā un toreiz ar 26:23 uzvarēja Norvēģija. Melnkalnes izlase pirmo reizi spēlēja Eiropas čempionāta finālā un uzreiz ieguva titulu, kļūdama par ceturto izlasi pēc Dānijas, Norvēģijas un Ungārijas, kas ieguva šo titulu.

Spēlē par bronzas medaļām uzvarētāju noteikšanai ar pamatlaiku arī bija par maz - trešo reizi bronazs medaļas ieguva Ungārija, kas papidlaikā ar 41:38 pieveica Serbijas izlasi.

Par turnīra vērtīgāko spēlētāju atzina Anju Edinu no Norvēģijas, par labāko aizsardzībā - Anju Althauzu no Vācijas, par rezultatīvāko spēlētāju kļuva Katarina Bulatoviča (56 vārti) no Menkalnes.

Eiropas 10. čempionāta simboliskajā septiņniekā tika iekļautas: vārtsardze - Katrine Lunde Haraldsena (Norvēģija), kreisā mala - Poļina Kuzņecova (Krievija), kreiais insaids - Sanja Damnjanoviča, saspēles vadītāja - Andrea Lekiča (abas - Serbija), labais insaids - Katarina Bulatoviča, labā mala - Jovanka Radičeviča (abas - Melnkalne) un līnijas spēlētāja - Haidi Lēke (Norvēģija; Lēke tiek iekļauta All Star sastāvā jau ceturtajā lielajā turnīrā pēc kārtas!).

17.12.2012 , 09:40

sportacentrs.com


Написать комментарий