Politoloģe: Roņa demisijas dēļ var mainīties valdība

foto: treideri.lv
foto: treideri.lv

Politoloģe Iveta Kažoka neizslēdz iespēju, ka satiksmes ministra Aivja Roņa demisijas dēļ var notikt izmaiņas valdības sastāvā. To viņa pavēstīja radio Baltkom rīta raidījumā.

"Ronis divas reizes ir teicis, ka demisionēs, bet tas nenotika. Bet tagad pēkšņi viņš nolēma aiziet. Tas ir ļoti negaidīti, un šī notikuma sekas nevar paredzēt. Viss ir iespējams. Varbūt vienosies par Roņa aizvietošanu, bet varbūt tas beigsies ar valdības maiņu. Es nezinu, kāds no šiem variāntiem ir vairāk iespējams," pastāstīja Kažoka.

Pēc viņas teiktā, Ronis nebija īpaši ievērojams kā ministrs.

"Viņš nebija īpaši ievērojams ministrs, varbūt tāpēc, ka nebija politiķis. Uz Ķīļa un Viņķeles fona viņu nevarēja manīt. Ja skatāmies objektīvi, viņam bija grūti atrasties šajā amatā. Šī ministrija ietilpa Olšteina interešu grupas sfērā un ministram nebija konkrēta priekšstata par to, ko viņam vajadzētu un ko viņš var darīt," sacīja Kažoka.

Kā ziņoja portāls Mixnews, satiksmes ministrs Aivis Ronis otrdien paziņojumā presei norādīja, ka viņam dažos jautājumos ir izveidojušās viedokļa atšķirības gan ar valdības koalīciju, gan opozīciju, un lai noņemtu spriedzi koalīcijā Ronis pieņēmis lēmumu aiziet no darba valdībā.


Написать комментарий