«Vienotība»: nacionālajai apvienībai nav lielu cerību iegūt satiksmes ministra amatu

foto: lat.mixnews.lv
foto: lat.mixnews.lv

Nacionālajai apvienībai VL-TB/LNNK nav lielu cerību iegūt vakanto satiksmes ministra amatu, šorīt intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" pauda "Vienotības" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Dzintars Zaķis un neatkarīgo deputātu neformālais līderis Klāvs Olšteins.

Abi politiķi uzsvēra, ka neesot iemeslu, lai mainītu koalīcijas veidošanas laikā panākto vienošanos par proporcijām valdībā.

Olšteins atgādināja, ka tad, kad Gaidis Bērziņš (VL-TB/LNNK) atkāpās no tieslietu ministra amata, neviens no koalīcijas partneriem neizvirzīja savas pretenzijas uz šo posteni.

Savukārt Zaķis norādīja, ka šis "nē" nacionālās apvienības vēlmēm esot skaidri ierakstīts koalīcijas līgumā un "džentelmeņi līgumus nepārkāpj".

Abi politiķi izvairīgi runāja par iespējamajiem kandidātiem satiksmes ministra amatam. Tika apgalvots, ka nekāda apspriešana par šo jautājumu neesot bijusi un nekāda vienošanās neesot panākta. Tāpat netika konkrēti atbildēts, vai šis kandidāts varētu būt ar "olšteiniešiem" saistītais Kaspars Ozoliņš.

Zaķis norādīja, ka patlaban nekādai steigai neesot pamata un laika kandidāta izvēlei pietiekot "ar rezervi".

"Aizkulisēs jau katrs mēģina sev piemērot šo amatu," piebilda "Vienotības" politiķis.

Olšteins apgalvoja, ka varētu tikt apspriesti ļoti daudzi kandidāti. Viņš gan nevēlējās saukt vārdus, jo varot rasties "telpa spekulācijas".
Abi politiķi atzinīgi izteicās par Roņa paveikto un apgalvoja, ka viņam ar koalīciju nekādu nesaskaņu neesot bijis.

Jāpiebilst, VL-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš šorīt intervijā "Latvijas Radio" apgalvoja, ka nacionālā apvienība labprāt uzņemtos vakanto satiksmes ministra amatu.

Viņš atzina, ka pēc deputātu skaita Saeimā amatu sadalījums valdībā neapšaubāmi esot neproporcionāls, tomēr kāda papildus ministra amata iegūšana neesot nacionālās apvienības pašmērķis.

Kā ziņoja portāls Mixnews, satiksmes ministrs Aivis Ronis otrdien paziņojumā presei norādīja, ka viņam dažos jautājumos ir izveidojušās viedokļa atšķirības gan ar valdības koalīciju, gan opozīciju, un lai noņemtu spriedzi koalīcijā Ronis pieņēmis lēmumu aiziet no darba valdībā.


Написать комментарий