Šodien gaisa temperatūra paaugstināsies visā Latvijā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Agrā trešdienas rītā gaisa temperatūra Latvijā bija no -1 grāda Ventspilī līdz -24 grādiem Daugavpils apkaimē, patlaban lielais aukstums no valsts atkāpjas, liecina uzņēmuma "Latvijas Valsts ceļi" un Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.

Piecos rītā gaisa temperatūra LVĢMC novērojumu tīklā bija no -0,7 grādiem Ventspils ostā un -1,9 grādiem Kolkā līdz -18,4 grādiem Bauskā, -18,8 grādiem Rucavā un -22,8 grādiem Daugavpils lidostā, Locikos.

Debesis ir daļēji apmākušās, daudzviet saglabājas sarma un dūmaka vai migla, lielu nokrišņu nav. Vidzemē un Kurzemē pūš rietumu vējš ar brāzmām līdz 4-9 metriem sekundē, citviet valstī saglabājas lēns vējš vai bezvējš.

Rīgā dūmaka un sarma, pūš dienvidu, dienvidrietumu vējš ar ātrumu 2-4 metri sekundē. Gaisa temperatūra īsi pēc pieciem rītā bija -14-15 grādu, vietām Jūrmalā -18 grādu.

Sinoptiķi prognozē, ka trešdien gaisa temperatūra paaugstināsies.

Gaiss iesils līdz 0-9 grādiem. Siltāks būs Kurzemē, bet vēsāks - valsts dienvidaustrumos.

Valsts lielākajā daļā gaidāms apmācies laiks. Vietām nedaudz snigs, daudzviet saglabāsies dūmaka un sarma, vietām iespējama bieza migla. Pārsvarā pūtīs lēns rietumu vējš.

Rīgā bez ievērojamiem nokrišņiem. Priekšpusdienā migla un sarma. Pūtīs neliels dienvidrietumu vējš. Gaisa temperatūra ap -4 grādiem.


Написать комментарий