Nāc "ēnot" Rēzeknes pilsētas domē

foto: mehiem.lv
foto: mehiem.lv

„Ēnu diena” ir visā pasaulē populārs skolēnu karjeras izglītības pasākums. Ēnu dienas laikā skolēni atrod un apmeklē kādu noteiktu darba vietu un vēro ēnu devēja darbu un pienākumus, informē Rēzeknes pilsētas Dome. 

Šogad ēnu diena ir 13. februāris, bet skolēniem, kuri vēlas ēnot, ir jāpiesakās līdz 30. janvārim enudiena.fixcms.lv/kas-jazina-skoleniem.

Rēzeknes pilsētas domē ēnas gatavi uzņemt domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs, Attīstības pārvaldes projektu vadītāji, Tūrisma attīstības centra, Latgales vēstniecības GORS, pašvaldības aģentūras „Rēzeknes Kultūras un tūrisma centrs” un Sabiedrisko attiecību nodaļas speciālisti.

Ēnu dienas uzdevumi ir iedvesmot skolēnus, lai viņi uzdrīkstas un grib vairāk sasniegt; paplašināt redzesloku un izpratni skolēniem par nepieciešamajām iemaņām un prasmēm, lai varētu kļūt par veiksmīgiem, uz sasniegumiem motivētiem uzņēmējiem, nozaru ekspertiem, valsts struktūru vadītājiem; demonstrēt saistību starp izglītību un karjeru, lai rosinātu skolēnus ar daudz motivētāku attieksmi pievērsties mācībām; iepazīstināt skolēnus ar dažādu profesiju un nozaru prasībām, lai palīdzētu atbilstoši sagatavoties darba tirgum; veidot sadarbību starp skolu, sabiedrību un darba vidi, sekmīgai jauniešu integrācijai sabiedrībā.


Написать комментарий