Lielbritānijā 10 gadu laikā samazinājās ežu populācija

foto: krabjiem.lv
foto: krabjiem.lv

Ekologi uzskata, ka tas liek aizdomāties par nopietnām vides problēmām, ziņo portāls bfm.ru.

Britu ekologi publicēja datus, kuros ir norādīts, ka laika periodā no 2003.-2011.gadam ežu populācija samazinājās trīs reizes.
Eži, kurus varēja satikt jebkurā Lielbritānijas ābeļdārzā paliek pagātnē. Pa šo laiku ir samazinājusies arī strazdu, vāveru populācija.
Dzīvnieku aizsardzības fonds seko ežu populācijas attīstībai un ir nākuši pie secinājuma, ka Lielbritānijas teritorijā pašlaik ir vairāk nekā viens miljons ežu. Salīdzinājumam, 1990.gadā ežu populācija sastādīja 2 miljonus, 1950.gadā – 50 miljonus.

Zinātnieki uzskata, ka jāveic papildus pētījumi, lai noskaidrot ežu izmiršanas iemeslu. Visdrīzāk tas notika, ka izzuda ežiem raksturīga vide, tas notika, jo radās jauni ceļi, mājas. Ik gadu uz ceļiem iet bojā simti tūkstoši ežu. Klimata izmaiņas arī spēlē noteicošo lomu ežu populācijas izzušanā, šeit iet runa par stipro lietu, rezultātā tiek iznīcinātas ežu alas.

Ekologi apgalvo, ka uztraukties par pilnīgu ežu izzušanu nevajag, tomēr populācijas samazināšanās stipri ietekmēs ekoloģiju. Eži un taureņi ir sava veida indikatori. Eži barojas ar bezmugurkaulniekiem, tos viņi atrod zemē, ja izzudīs eži tas ietekmēs visu ekoloģijas ainu kopumā.


Написать комментарий