Jersikas pagastā tiks renovēta Sv. Magdalēnas Romas katoļu baznīca

foto: lv.wikipedia.org
foto: lv.wikipedia.org

Piešķirts finansējums biedrības „Madaliņa” projektam „Jersikas sv. Magdalēnas Romas katoļu baznīcas vienkāršota renovācija”, kas tika iesniegts ES Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) Atklātā projektu iesniegumu konkursam LEADER ass pasākumā „Lauku ekonomikas dažādošana un dzīves kvalitātes veicināšana vietējo attīstības stratēģiju īstenošanas teritorijā” 4. Rīcībā.

Projekta mērķis ir veicināt garīgās audzināšanas un reliģiskās intereses attīstību Jersikas pagastā un Līvānu novadā, nodrošinot reliģiskā un kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanu un pieejamību, veicot Jersikas sv. Magdalēnas Romas katoļu baznīcas renovāciju.

Jersikas sv. Magdalēnas Romas katoļu baznīca ir celta 1821. gadā un kopš tās pabeigšanas ēkā un iekštelpās veikti vien saimnieciski sīki remonti - sienu un logu pārkrāsošana, neņemot vērā vajadzību pēc sienu un griestu apmetuma maiņas, kas šobrīd ir ļoti sliktā stāvoklī. Novecojušais sienu un griestu apmetums laika gaitā kļuvis apdrupis, vaļīgs un vietām atdalās no pamatnes, radot ne tikai estētisku kaitējumu baznīcas iekšējam interjeram, bet arī apdraudot baznīcas apmeklētāju drošību. Līdz ar to projekta rezultātā tiek plānota baznīcas griestu un sienu atjaunošana, kā arī ēkas iekšējās elektroinstalācijas nomaiņa un dūmu detektoru ierīkošana, kas padarīs baznīcu gan pievilcīgāku, gan drošāku baznīcas apmeklētājiem.

Projekta rezultātā iespēja saņemt garīgo audzināšanu un izglītošanos, paplašināt redzesloku un apmierināt sociālās vajadzības kļūs pieejama lielākam iedzīvotāju skaitam, kas kopumā sekmēs sabiedrības garīgo attīstību un mazinās sociālo atstumtību. Sakopta un pievilcīga vide sekmē iedzīvotāju intereses pieaugumu par baznīcas apmeklēšanu pieaugumu, kā arī nodrošina kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanu nākamajām paaudzēm.

Projekta realizācija notiks no 01.01.2013. līdz 31.07.2013. Kopējās projekta realizācijas izmaksas 13 190 LVL, tajā skaitā ELFLA finansējums 11 700 LVL, pārējo līdzfinansē Līvānu novada pašvaldība.

Jau šovasar Jersikas baznīca piedzīvos pārvērtības, tādēļ izmantosim iespēju un vasaras otrajā pusē dosimies to apciemot un savām acīm apskatīt vienu no Līvānu novada kultūrvēsturiskā mantojuma objektiem.


Написать комментарий