Mācītājs viesmīlim: ''Es dodu dievam desmito tiesu, kāpēc man vēl tev jāmaksā dzeramnauda?”

foto: bublik.delfi.ee
foto: bublik.delfi.ee

Kādā ASV restorānā viesmīlis, atnesot klientam rēķinu, bija stipri izbrīnīts par ēstuves apmeklētāja reakciju. Klients, kurš, kā atklājās, ir mācītājs, oficiantam teica: „Es dodu Dievam 10%, kāpēc jūs ņemat vēl 18%?”

Priesteris vēlāk izsacījās, ka bijis šokā no oficianta nekaunības – viņš gribējis tējas naudā saņemt 18% rēķinam „pa virsu”. Viesmīlis par šo notikumu neklusēja: viņš to publicēja kādā ziņu vietnē. 

Restorāna apmeklētājam rēķinā bijis jāmaksā 34 ASV dolāri un 93 centi, un šajā summā jau ietverta tā dēvētā dzeramnauda. Bieži vien cilvēki tik un tā atstāj nedaudz vairāk naudas nekā čekā norādīts, taču mācītāja kungs negribējis maksāt pat rēķinā iekļauto. 

Konkrētajā restorānā 18% dzeramnauda tiek rēķinā iekļauta tad, ja viens viesmīlis apkalpo vismaz astoņu cilvēku kompāniju. Priesteris pusdienoja kopā ar 19 saviem draugiem. Viesmīlis sacīja, ka mācītājs un viņa kompānija nešaubīgi bijuši apmierināti ar sniegto servisu, tāpēc atteikšanās maksāt dzeramnaudu puisi pārsteigusi.  „Svētais tēvs visu vakaru mani slavēja un bija apmierināts! Kad pienāca laiks maksāt rēķinu, viņš palūdza 200 dolāru lielo summu sarēķināt katram pēc apēstā un izdzertā,” komentē oficiants. Taču tikai priesteris atteicies maksāt dzeramnaudu. 

„Nav tāda baušļa, kas ļautu mācītājam atstāt oficiantu bez dzeramnaudas,” saka restorāna darbiniek.


Написать комментарий