Madonā notiks ''Skandināvijas kauss distanču slēpošanā 2013''

foto: travelnews.lv
foto: travelnews.lv

Šī gada 6. un 7.februārī Madonas sporta un atpūtas bāzē ''Smeceres sils” notiks Starptautiskās slēpošanas savienības organizētas starptautiskas slēpošanas sacensības ''FIS Skandināvijas kauss distanču slēpošanā”.

Portāls Gorod.lv griezās pie Daugavpils sportistu trenera Anatolija Ļevšas, lai noskaidrotu, vai šajās sacensībās piedalīsies Daugavpils pārstāvji.

Pēc Ļevšas kunga vārdiem, sacensību sportiskā būtība ir tāda, ka tajās dalībnieki cīnās par tiesībām piedalīties Starptautiskās slēpošanas savienības (FIS) Pasaules čempionātā distanču slēpošanā. Ikvienam līdzjutējam tā ir lieliska iespēja klātienē vērot spraigo sacensību un izbaudīt starptautisku sacensību norises gaisotni.

Daugavpili sacensībās pārstāvēs Oļegs Andrejevs – 2006.gada Turīnas Olimpiādes dalībnieks, kurš pašlaik aktīvi gatavojas sacensībām, kurā nāksies cīnīties ar spēcīgiem konkurentiem.

Jāatzīmē, ka Skandināvijas kauss distanču slēpošanā šajā sezonā norit 4 posmos. Pirmie divi posmi jau aizvadīti Norvēģijā un Zviedrijā, trešais posms notiks Latvijā, tam sekos sacensības Igaunijā. Sportisti sacensībās cīnās par godalgām un kausiem gan atsevišķos etapos, gan kopvērtējumā. Sacensību uzvarētāji saņems arī naudas balvas: pirmās vietas ieguvējs izcīnīs 6000 Zviedrijas kronas, otrās un trešās vietas ieguvēji - 4000 un 2000 kronas (6000 Zviedrijas kronas ir apmēram 480 Latvijas lati).


Написать комментарий