Būs iespēja atstāt 2. līmeņa pensijas līdzekļus mantojumā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Sasniedzot pensijas vecumu, jau šajā gadā, visticamāk, varēs iegādāties mūža pensijas apdrošināšanas polisi, tādējādi apdrošinātais valsts fondēto pensiju sistēmas dalībnieks varēs norādīt līdzapdrošināto personu, kas varēs līdzekļus mantot. 


Pagaidām gan neviena apdrošināšanas sabiedrība šādu pakalpojumu nepiedāvā, tomēr apdrošinātāji stāsta, ka patlaban tiek izstrādāti piedāvājumi un jau šajā gadā mūža polise varētu tikt piedāvāta pensiju 2. līmeņa dalībniekiem.

Iestājoties pensijas vecumam, pensijas 2. līmeņa dalībnieks varēs izvēlēties, vai savus 2. pensiju līmeņa uzkrājumus saņemt kā ikmēneša maksājumus kopā ar pensiju 1. līmeni vai likt pārskaitīt dzīvības apdrošināšanas kompānijai, lai iegādātos mūža pensijas apdrošināšanas polisi, kas ne tikai ik mēnesi izmaksātu iekrāto pensiju, bet arī ļautu pensiju nodot mantojumā. Tas nozīmē, ka pensijas saņēmējs līgumā ar apdrošināšanas kompāniju norāda cilvēku, kuram viņa nāves gadījumā tiek maksāti atlikušie līdzekļi.

Pakalpojumam gan ir laika ierobežojums – izmaksas posms nevar pārsniegt 20 gadus, tādējādi, ja šajā laika periodā pensijas saņēmējs nomirst, naudu izmaksā līgumā minētajam cilvēkam, savukārt, ja pensijas saņēmējs pārdzīvo šo laika posmu, naudu turpina izmaksāt tikai viņam.


Написать комментарий