KNAB uzraudzīs, lai partijas neizmanto slēptās reklāmas

foto: kasjauns.lv
foto: kasjauns.lv

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) pirms gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām aktīvi uzraudzīs, lai partiju priekšvēlēšanu kampaņās netiktu izmantoti administratīvie resursi un slēptā reklāma, piektdien intervijā "Latvijas Radio" pastāstīja biroja vadītājs Jaroslavs Streļčenoks.

Viņš norādīja, ka saskaņā ar likumu izmaiņām, uz šīm pašvaldību vēlēšanām uz pusi ir samazināts partijai atvēlēto ziedojumu apmērs no 20 uz 10 tūkstošiem. Tāpat ir ierobežota arī summa, ko partijas var tērēt vēlēšanām - šogad visos iecirkņos tie ir 270 tūkstoši latu.

Streļčenoks apliecināja - lai partijas šos ierobežojumus neapietu, izmantojot slēpto reklāmu un administratīvos resursus, KNAB jau no sestdienas aktīvi uzmanīs katra vēlēšanās kandidējošā politiskā spēka informācijas plūsmu.

KNAB lielu uzmanību pievērsīs arī partiju ziedotāju pārbaudei, lai konstatētu iespējamos līdzekļu nodošanas starpniekus. Turklāt šajās vēlēšanās bez administratīvās un civiltiesiskās atbildības par pārtērētajiem aģitācijas līdzekļiem būs iespējams piemērot arī kriminālatbildību.

Šogad 1.janvārī stājās spēkā grozījumi Politisko organizāciju (partiju) finansēšanas likumā, kas nosaka jaunus ierobežojumus attiecībā uz politisko partiju priekšvēlēšanu izdevumiem par reklāmas izvietošanu un labdarības pasākumu finansēšanu, sponsorēšanu. Izdevumiem drīkst izlietot summu, kas nepārsniedz 18,56 santīmus uz katru vēlētāju iepriekšējās attiecīgās pašvaldības domes vēlēšanās. Pārējie izdevumi netiek ierobežoti.


Написать комментарий