Nacionālā apvienība gatavo piedāvājumu noteikt 9.maiju par sēru dienu

foto: lat.mixnews.lv
foto: lat.mixnews.lv

Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) ir gatava Saeimā iesniegt likumprojektu par 16.marta kā atceres dienas atjaunošanu, savukārt 9.maiju noteikt par sēru dienu.

Intervijā "Neatkarīgā Rīta Avīze" apvienības līderis Raivis Dzintars atzinis, ka normālam latvietim ir skaidrs, ka 9.maijs simbolizē okupācijas varas atjaunošanu, kas tiktāl ir traumējusi latviešus, ka viņiem grūti kļūt par saimniekiem savā zemē.

"9.maijs ik gadu atgādina, ka joprojām mēs esam apdraudēti, ka eksistē pārkrievošanas draudi un ka joprojām te dzīvo milzīgs skaits Latvijas ienaidnieku, kuri pirmajā izdevīgajā mirklī aizmirsīs visu, kas solīts no tribīnes vai naturalizācijas eksāmenos, un nodos Latvijas valsti," intervijā teica Dzintars.

Viņš informēja, ka apvienība jau ir sagatavojusi grozījumus likumā, kurā paredzēti sodi par totalitāro režīmu simbolikas izmantošanu ikdienā. Jau ziņots, Drošības policija (DP) prognozē, ka šogad 16.martā leģionāru piemiņas dienas pasākumi, tāpat kā pērn, aizritēs mierīgi.

Kā informē Drošības policijā, lai arī pagaidām Rīgas domē pieteikumu pasākuma rīkošanai iesniegusi tikai viena organizācija - "Daugavas vanagi", DP paredz, ka šajā dienā aktivizēsies arī Latvijas antifašistiskās organizācijas.

Tāpat DP pieļauj, ka pasākumos piedalīties arī dažādu organizāciju pārstāvji no ārvalstīm, starp kuriem būs gan tādi, kas atbalsta leģionāru piemiņas pasākumus, gan tādi, kas ir pret šādiem pasākumiem.
 


Написать комментарий