Beidzas pieteikumu iesniegšanas termiņš dalībai «Putnu rallijā"

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Portāls Gorod.lv jau ziņojis, ka Latvijas un citu valstu putnu vērotāji tiek aicināti piedalīties putnu vērošanas sacensībās „Latvijas valsts mežu Putnu rallijs 2013”, kuras norisināsies šā gada 25. un 26.maijā. Pietiekties dalībai konkursā var līdz 4.marta plkst.17:00.

Pēc viena no sacensību rīkotāja Kārļa Millera vārdiem, maija mēnesis netika izvēlēts nejauši, tas ir labākais gadalaiks, kad mūsu valsts teritorijā var novērot gan putnus, kuri nelido prom, gan tos, kuri jau atgriezušies no siltākām zemēm.

Millera kungs pastāstīja, ka sacensību ideja radās, pateicoties iepriekšējo piecu gadu pieredzei, kad „Latvijas valsts meži” rīkoja statiskākās sacensības „Torņu cīņas”, kuru gaitā dalībniekiem bija jāvēro putni konkurētajā vietā. Savukārt pērn sacensību dalībnieki pārvietojās pa Latvijas teritoriju, izmantoja dažādu tehniku, lai fiksētu pēc iespējas lielāku putnu sugu skaitu, tas pats tiek plānots arī šogad.

Jāatzīmē, ka šoreiz sacensību rīkotāji plāno saņemt 10 komandu pieteikumus dalībai sacensībās. Tiek plānots, ka pasākumā iesaistīsies gan Latvijas iedzīvotāji, gan ārzemnieki. Pēc K.Millera vārdiem, interesi par „Latvijas valsts mežu Putnu ralliju” izrādījuši ne tikai latvieši, bet arī komandas no Somijas, Igaunijas un Lietuvas.

 


Написать комментарий