Gulbis: mans mērķis nav visu karjeru būt 50.labākajam tenisistam pasaulē

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Latvijas vadošais tenisists Ernests Gulbis pēc neseniem izteikumiem presē, darbībām kortos un uzvarētiem turnīriem ir atkal izpelnījies tenisa pasaules uzmanību.

Viņš ir salīdzinoši viegli atgriezies ATP labāko tenisistu ranga simtniekā, un joprojām iepriecina žurnālistus ar vaļsirdīgām un reizēm šokējošām atbildēm.

"Nav forši spēlēt kvalifikācijā. Tas ļoti nogurdina, jo visas spēles ir smagas, kā pamatturnīrā. Tagad es atgūstu pozīcijas rangā un ceru, ka drīz varēšu sākt ar pamatturnīriem," Gulbis izteicies intervijā iekļūšanas Indianvelsas turnīrā.

"Agrāk apgalvoju, ka ir grūti izkrist no ATP ranga labāko simtnieka, bet pēc tam pierādīju, ka tas ir ļoti viegli izdarāms. Kā? Netrenējoties pietiekami aktīvi, mainot trenerus, strādājot bez sistēmas. Parastas lietas. Tas nav nekāds noslēpums. Bet es joprojām uzskatu, ka no TOP 100 ir grūti izkrist, jo lielākajā daļā turnīru tu sāc spēlēt no pamatturnīra, un ja tu esi nonācis labāko simtniekā, tas nozīmē, ka tu spēj uzvarēt vismaz pāris mačos. Par to vien tiek doti 300 punkti," norāda Gulbis.

Atgriešanos labāko simtniekā, kurā, pēc Gulbja domām, dažs labs tenisists nav pelnījis atrasties, Latvijas sportists uzsāka nevis ar dalību gada pirmajā "Grand Slam" turnīrā Austrālijā, bet ar zemāka līmeņa turnīriem.

"Izlaist Austrālijas "Grand Slam" turnīru bija smags lēmums, jo sportista karjera ir tik gara, cik ir, bet skatoties no šodienas pozīcijām, tas bija pareizs," intervijā "The New York Times" saka Gulbis. "Taču Austrālija ir tālu, ceļot uz turieni ir dārgi, un spēlējot kvalifikācijā, tu neko nenopelni, bet esi iztērējis 10 000 dolāru no paša kabatas. Tā vietā es šo naudu iegildīju treniņos, jo neviens nezina, kā man Austrālijā būtu gājis."

Savulaik lielu popularitāti izpelnījās Gulbja paziņojums, ka viņš neatsakoties no cigaretēm, alkohola un uzdzīves, arī turnīru laikā, un viņam joprojām nākas par to saņemt jautājumus no žurnālistiem. Un taisnoties.

"Es neesmu kaislīgs smēķētājs vai liels dzērājs, es esmu parasts jauns vīrietis. Bet lai būtu profesionāls sportists, nepietiek būt parastam jaunietim. Tev nedaudz vairāk ir sevi jāuzmana, bet es to nedarīju. Es pīpēju. Ne jau aizliegtas vielas, cigaretes. Ne marihuānu, lai gan nesaprotu, kāpēc tenisistiem to aizliegts smēķēt. Bet tas ir mans personiskais viedoklis. Taču tagad es esmu pārtraucis to darīt, un dzīvoju veselīgu dzīvesveidu. Nezinu gan, cik ilgi (smejas). Bet ja reuzltāti būs, turpināšu. Un rezultāti ir," šodien saka Gulbis.

Latvijas tenisists pāris mēnešu laikā ir atgriezies ATP ranga TOP100, bet par nākotnes plāniem viņš runā diezgan filozofiski.

"Mans mērķis nav būt 50. labākajam tenisistam pasaulē, un visu karjeru aizvadīt no 50. līdz 100. vietai rangā. Priekš kam? Tas mani neinteresē. Tāpēc esmu nolēmis spēlēt vēl gadus četrus un skatīties, ko varu sasniegt. Tad man nebūs nožēlas par padarīto," saka 24 gadus vecais Gulbis.

Vēl Latvijas tenisists šogad izcēlies ar aktivitātēm, kas ļoti patīk skatītājiem un televīzijas operatoriem - Gulbis emociju uzplūdos lauž raketes. Tas izskatās atraktīvi TV, bet saņem aizrādījumus no tiesnešiem.

"Labs rakešu lauzējs? Šajā elementā es noteikt esmu viens no labākajiem ATP. Tur vajadzīga īpaša tehnika un nedaudz spēka. Man ir iedotas 50 "Wilson" raketes un es tās dauzu visu laiku," joko Gulbis.


Темы: , , , ,
Написать комментарий