Daugavpils novadā reģistrēto laulību skaits palielinājās

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Korespondentam Gorod.lv Dzimtsarakstu nodaļas vadītāja Valija Jurķāne pastāstīja, ka 2012.gadā reģistrēto laulību skaits palielinājās. Ja 2010.gadā bija reģistrētas 189 laulības, 2011.gadā jau 239, bet pagājušajā gadā – 291.

Pēc Valijas Jurķānes teiktā, rādītāji nav saistīti ar demogrāfiju, bet ir saistīts ar to, ka cilvēks var reģistrēt laulību jebkur, un ļoti daudzi reģistrēja laulību Daugavpilī, kaut šajā pilsētā nedzīvo. „136 pāros abi jaunlaulātie bija citu pašvaldību iedzīvotāji, tie ir Daugavpils, Rīgas, Rēzeknes, Krāslavas, Preiļu, Ilukstes, 125 pāros viens no laulātajiem ir Daugavpils novada iedzīvotājs,” atzīmēja vadītāja. Bija reģistrētas 30 laulības, kurās viens no laulātajiem ir no ārzemēm: 5 lietuvieši, 3 ukraiņi, 9 krievi, 5 baltkrievi, 1 francūzis, 2 igauņi, 3 Lielbritānijas pilsoņi un viens no Norvēģijas.

Atgādinām, ka Dzimtsarakstu nodaļa reģistrē laulību trijās vietās: Červonkas pilī Vecsalienes pagastā, 2012.gadā bija reģistrētas 147 laulības, Naujienes laulības noslēgšanas zālē – 53 laulības, kā arī pašā Dzimtsarakstu nodaļā - 73 laulības.

18 pāri reģistrēja laulību baznīcā, 6 bija reģistrētas Līksnas katoļu baznīcā, 8 – Elernes un Jaunbornes baznīcā, 2 – Demenes baznīcā un 2 laulības bija reģistrētas Višķu baznīcā.

No šī gada noteica vēl vienu vietu, kur var reģistrēt laulību – Raiņa māja Berķenelē Kalkūnes pagastā. No 2013.gada stājās spēkā likuma grozījumi, kuri paredz, ka laulību var noslēgt arī neatvēlētās vietās. Uz doto brīdi ir iesniegums par laulības reģistrēšanu „Sventes muižā”, Silenes atpūtas parkā, viesu namā „Gaiša” Skrudalienes pagastā un Grīvas lidlauka teritorijā,” pastāstīja V. Jurķāne.


Написать комментарий