“Citroen C4 Picasso” – pirmais uz jaunās modulārās platformas

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Kompānija "Citroen" publicējusi pirmo oficiālo informāciju un attēlus ar jaunās paaudzes "C4 Picasso" modeli, kas plašākai sabiedrībai tiks parādīts mēneša beigās notiekošajā Šanhajas autoizstādē.

Jaunais "Citroen C4 Picasso" ir 4,43 metrus garš, kas ir par 42 mm mazāk nekā priekštecim, tomēr tā riteņu garenbāze kļuvusi par 57 mm garāka, sasniedzot 2,79 metrus. Tas ļāvis padarīt ietilpīgāku automobiļa salonu. Piemēram, bagāžas nodalījums ir par 37 litriem ietilpīgāks nekā līdz šim, kopumā sasniedzot 537 l.


Šis modelis ir pirmais "PSA Peugeot Citroen" grupas produkts, kas izgatavots uz jaunās modulārās platformas "EMP2" (nākamie modeļi, kas to iegūs, būs "501" kabriolets un "308" hečbeks). Jaunā platforma ļāvusi automobiļa masu salīdzinājumā ar priekšteci samazināt par 140 kilogramiem – tādējādi neviena no "C4 Picasso" modifikācijām nebūs smagāka par 1,3 tonnām.

Automobilī uzstādīti divi krāsainie ekrāni: 12 collu displejs būs centrālās konsoles augšdaļā, bet septiņu collu ekrāns – paneļa vidū. Pirmajā no tiem tiks attēlota autovadītājam svarīgā informācija (sakot no mērinstrumentiem un beidzot ar navigācijas sistēmu), bet otrajā ir multimediju sistēmas un klimata kontroles informācija un vadība.


Написать комментарий