R.Ģiptere: Daugavpils muzejs pērn darbojies daudz aktīvāk

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Prezentējot Domes deputātiem atskaiti par muzeja darbu 2012.gadā, Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja vadītāja Ruta Ģiptere paziņoja, ka pērn muzejs darbojies daudz aktīvāk un gads bijis veiksmīgs.

R.Ģiptere atzīmēja, ka pagājušais gads atšķīrās no iepriekšējiem, jo bija saņemts attīstībai paredzētais finansējums. Rezultātā 2012.gadā muzeju un Māla mākslas centru apmeklēja 19 306 cilvēki, kas ir par 637 cilvēkiem vairāk, nekā 2011.gadā.

Pērn struktūras darbībai pašvaldība bija iedalījusi teju 215 tūkstošus latu, 50 tūkstoši no kuriem tika izmantoti tās attīstībai – tika nomainīts vecās muzeja ēkas, kas celta 1883.gadā, jumts, organizētas divas inovatīvas izstādes, iegādāti mūsdienīgi skatlogi, kuri kalpos ap 10 gadiem, uzlaboti fondu glabāšanas apstākļi. 8,4 tūkstošus latu muzejs nopelnījis, pateicoties maksas pakalpojumu sniegšanai, 800 latus saņēmis kā valsts finansējumu, 500 latus – kā juridiskās personas ziedojumu.

Atskaitē tiek minēts, ka muzejs piesaista apmeklētājus, pateicoties pamatekspozīcijām, bet 2012.gadā apmeklētāju skaits audzis arī pateicoties leļļu izstādei, izstādei “Pagātnes reveranss”, „Ceļā uz baznīcu”, akcijai „Muzeju nakts”, izstādēm no privātkolekcijām, kā arī tam, ka tika pagarināts muzeja darba laiks.  

Muzejs bija organizējis 39 izstādes, 62 tematiskos pasākumus, 129 pedagoģiskās programmas, piedalījies dažādu pilsētas pasākumu rīkošanā.

Ņemot vērā valsts ekonomisko situāciju, muzeja vadība visai piesardzīgi prognozē muzeja turpmāko attīstību, jo Daugavpils iedzīvotāju skaits samazinās, tūristu skaits pieaug lēni, sakarā ar bezdarba līmeni tikai neliels pilsētnieku skaits var atļauties maksas kultūras pasākumu apmeklēšanu. Jebkurā gadījumā muzejs plāno tiekties uz savu mērķu sasniegšanu un racionāli izmantot iedalītos līdzekļus. 
 


Написать комментарий