Ar ko var inficēt skaistumkopšanas salonā?

foto: 2b.finam.ru
foto: 2b.finam.ru

Pārkāpjot salona slieksni, pirmkārt mēs domājam par savas ārienes uzlabošanu un visbeidzot par to –cik lielā mērā tiek ievērotas sanitāri higiēniskās prasības. Šis jautājums ir daudz aktuālāks nekā varētu šķist, ziņo portāls hotsport.ua.

B un C hepatīts, HIV, ādas sēnīšu slimības, matu un nagu slimības – tas ir nepilns slimību saraksts, ar kurām var inficēties pat apmeklējot frizētavu. Var vienkārši ciest no  alerģijas. Diemžēl, uz veselības nauda tiek taupīta. Savukārt Patērētāju tiesību aizsardzības likumu neviens nav atcēlis.

Lūk, ko pastāstīja eksperte – Maskavas higiēnas un epidemioloģijas centra sanitārā ārste, Krievijas Federācijas ārste Lidija Fjodorova: „Lielpilsētu frizētavu darbs, neatkarīgi no to piederības tiek reglamentēts dokumentā Nr.51 2-98 ”Klientu estētisko un higiēnisko klientu vajadzību apmierināšanas pakalpojumi”. Šis dokuments skar matu, sejas, ķermeņa ādas, kā arī roku un kāju nagu kopšanu, parūku izgatavošanu no dabiskām un mākslīgām matu šķiedrām.

Jābūt piesardzīgam:

1.Nekārtīgs apģērbs. Frizieri baltos halātos ir liels retums. Kaut gan salona darbiniekiem ir jāsniedz pakalpojumi speciālā apģērbā, kuru ir jāmazgā reizi nedēļā vai atkarībā no traipu un netīrumu daudzuma.

2.Manikīra, pedikīra un matu griešanas instrumentiem, kas nav dezinficēti. Šim nolūkam frizētavās ir sausā tvaika skapis, kā arī ultravioleto staru sterilizators. Frizētavas zālēs, manikīra, pedikīra un kosmētiskajos kabinetos ir jābūt 3 instrumentu komplektiem katram meistaram. Jūs varat palūgt meistaru nomainīt instrumentus Jūsu klātbūtnē, lai varētu pārliecināties, ka tie ir sterili. Svarīgi ir atcerēties, ka skaistumkopšanas salonu īpašnieki nes atbildību par kaitējumu, kas nodarīts klientu veselībai. Ja šādi pārkāpumi tiek pieļauti, Jūs varat vērsties tiesā. Atcerieties, ka prasījuma pieteikumos par patērētāju tiesību aizskārumiem nav jāmaksā valsts nodeva.

3.Atkārtoti izmantojamie apmetņi, dvieļi. Pievērsiet uzmanību tam, no kurienes meistars tos ņem, no kaudzes, kas kārtīgi atrodas skapī, vai arī no pakaramā blakus darba vietai. Pēc sanitārajām normām veļu ir jāmaina pēc katra klienta.

4. Ja meistars neveic mēģinājuma smērējumu uz ādas pirms matu ilgviļņu veikšanas vai matu, uzacu un skropstu krāsošanas. Profesionālim tas ir jādara. Bet, ja tas netika veikts, palūdziet viņam speciālista sertifikātu un dokumentu par attiecīgās kvalifikācijas iegūšanu.

Nagu kopšanas, ķermeņa un sejas ādas speciālistiem ir jābūt atestātiem, saskaņā ar kvalifikāciju. Tas nebūs rupji no Jūsu puses palūgt meistara medicīnas grāmatiņu un paskatīties, vai tur ir apskates, kā arī laboratorijas  pētījumu rezultāti. Tiem ir jābūt veiktiem katru gadu. Grāmatiņā ir jābūt arī atzīmei par higiēnisko apmācību, kura tiek novadīta reizi divos gados.

5. Ja kosmetologs apstrādā Jūsu ādu ar nezināmiem līdzekļiem. Jāievēro kosmētikas realizācijas termiņus un jābūt atzīmei par valsts reģistrāciju, kā arī sertifikātam par atbilstību kosmētiskas produkcijas drošības noteikumiem.


Написать комментарий