Pirms Pilsētas svētkiem Soliņu alejā varētu parādīties divi jauni eksponāti

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils pilsētas galvenais mākslinieks Juris Pundurs paziņoja portālam Gorod.lv, ka divas vietējās firmas plāno izveidot oriģinālos soliņus, kuri tuvākajā laikā varētu papildināt Daugavpils Centrālajā parkā esošo Soliņu aleju.

J.Pundurs paziņoja, ka Pilsētplānošanas un būvniecības departaments saņēmis 5 oriģinālo soliņu ideju skices, tomēr to autori pagaidām nav piesaistījuši nepieciešamo finansējumu.   

Savukārt divas vietējās firmas tuvākajā laikā sāks ekskluzīvo soliņu veidošanu: skices jau esot apstiprinātas un finansējuma jautājums atrisināts.

Pilsētas galvenais mākslinieks atzīmēja, ka Soliņu alejas jauni eksponāti varētu tik uzstādīti pirms Pilsētas svētkiem. J.Pundurs aicina pilsētniekus būt aktīviem un iesniegt savas idejas par pilsētas ievērojamākās vietas – Soliņu alejas – uzlabošanu.

Tiem, kuri vēlas īstenot savu ideju, jāgriežas Pilsētplānošanas un būvniecības departamentā (Raiņa ielā 28, tālr.654 07786).

Atgādināsim, ka Soliņu aleja Daugavpils Centrālajā parkā tika atklāta pagājušo Pilsētas svētku pasākumu ietvaros. Izsludinātajā konkursā piedalījās 20 skices, no kurām žūrija izvēlējās 12, balstoties uz kurām tika izveidoti soliņi. Soliņu aleju iespējams pagarināt uz abām pusēm – Lāčplēša ielas vai Raiņa ielas virzienā: šobrīd var uzstādīt vēl 8 soliņus.  
 


Написать комментарий