KNAB pieķer 'viltus policistus' mēģinājumā pierunāt uzņēmēju dot 50 000 latu kukuli

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) februārī aizturējis trīs privātpersonas aizdomās par kāda ārvalstu uzņēmuma pārstāvja uzkūdīšanu dot 50 000 latu kukuli amatpersonām, portāls “Delfi” uzzināja KNAB.

Lai gan sākotnējās ziņas liecināja, ka kukulis tiek pieprasīts nodošanai valsts amatpersonām, turpmākās izmeklēšanas gaitā KNAB noskaidroja, ka vairākas privātpersonas gribējušas naudu piesavināties un tāpēc ir pamudinājušas uzņēmuma pārstāvi dot naudu, lai noslēptu  iespējamu nelikumīgu darbību.

Pēc kukuļa daļas nodošanas trīs privātpersonas tika aizturētas.

KNAB uzskata, ka viens aizturētais kopā ar vēl citiem cilvēkiem, kas uzdevās par Valsts policijas darbiniekiem, jau no janvāra vidus līdz pat aizturēšanai februārī organizēja kukuļošanu.

Aizturētais arī uzkūdīja uzņēmuma pārstāvi dot kukuli valsts amatpersonām. KNAB uzskata, ka tā ir mazināta uzticēšanās valsts institūcijām, radītas šaubas par policijas amatpersonu godīgumu un grauts valsts pārstāvju prestižs.

Šobrīd vienu aizturēto personu tiesa apcietinājusi, bet pārējām izvēlēti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

KNAB norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 


Написать комментарий