Daugavpils Poļu kultūras centrā ieradušies košie tauriņi un iestājies pavasaris

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šogad pavasaris nesteidzas nomainīt ziemu un, neskatoties uz aprīli, ārā joprojām ir sniega sega.

Daugavpils Poļu kultūras centra darbinieki nolēma nedaudz paātrināt ilgi gaidītā pavasarīga siltuma iestāšanos, tādēļ trešdien, 10.aprīlī, centrā tika atklāta mākslinieces Leldes Šabuņinas gleznu izstāde „Tauriņa pieskāriens”.


Izstādi atklāja gaisīgs tauriņš Boženas Rakickas izpildījumā, tajā prezentēti eļļas, akrila un jauktajā tehnikā tapušās 10 gleznas.
Lelde pastāstīja portālam Gorod.lv, ka viņu piesaista košas piesātinātas krāsas un faktūra, Poļu kultūras centrā atklātā izstādē aplūkojami darbi, kas tapuši divu gadu laikā. Jāatzīmē, ka šī izstāde ir mākslinieces pirmā personālizstāde. „Manās gleznās attēlotie tauriņi ir mani sapņi un cerības, mana dvēsele. Tie ir tikpat koši, viegli un neaizmirstami, tie raksturo mani un manu pasauli. Tiek uzskatīts, ka tauriņš dzīvo tikai vienu dienu, bet tā ir laimīgā diena”, - uzskata viņa. 

Izstādi bija apmeklējuši arī Leldes Šabuņinas trīs bērni: 12 gadus veca Viktorija, 11 gadus vecs Ričards un piecgadīgais Artūrs. Mākslinieces plānos ir organizēt vēl vienu izstādi kopā ar jaunāko dēlu, šoreiz pasākums tiks veltīts sociālo problēmu jautājumam.
Lelde nav tikai mamma un sieva, turklāt izņemot glezniecību, viņa nodarbojas ar interjera dizainu, izglezno sienas, glezno slaveno meistaru gleznu kopijas, vairākas viņas gleznas atrodas privātkolekcijās Vācijā.

Viena no izstādē prezentētajām gleznām tiks izstādīta arī M.Rotko mākslas centra atklāšanai veltītajā izstādē, mākslinieces nākotnes plāni ir saistīti ar jaunu izstāžu rīkošanu.

Izstādes atklāšanā piedalījušies viesi kā mazu suvenīru saņēma krāsainas piespraudes tauriņu formā. Ja esat noilgojušies pēc košām krāsām, varat apmeklēt izstādi Poļu kultūras centrā, kas būs apskatāma līdz aprīļa beigām.
 



Написать комментарий