Daugavpils novadā ir appludināti apmēram 49,5 kilometri ceļu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Sakarā ar to, ka jau ilgāk par nedēļu ūdens līmenis Daugavā krītas, Daugavpils novada dome kopā ar iedzīvotājiem sāka sarunas par zaudējumu kompensācijām, ko radīja pavasara pali.

Portālam Gorod.lv jau tika ziņots par pabalstiem apdzīvoto vietu bojājumu novēršanai, kā arī iedzīvotāju kompensācijām, tādēļ atliek tikai jautājums par infrastruktūras atjaunošanu, un sakarā ar to mēs arī vērsāmies pie Daugavpils novada domes izpilddirektores Vandas Kezikas.

„Veicot aprēķinus, Daugavpilī tika appludināti 49,5 kilometri ceļu, kas ir Daugavpils novada domes īpašums” – paziņoja Vanda Kezika.
Pēc izpilddirektores vārdiem, vairums no ceļiem ir izplūduši, ir izjauktas notekcaurules, kā arī cietusi ceļu virsējā kārta.

Tomēr par palu radītā kaitējuma apjomu ir pāragru runāt, jo daļa ceļu vēl atrodas zem ūdens. Pēc V.Kezikas domām Daugavpils novada domes komisija varēs apsekot ceļus tika maija divdesmitajos datumos, visdrīzāk tas notiks 24.maijā.

Atgādināsim, ka Janīna Jalinska 23.maija ārkārtas Daugavpils novada domes sēdē paziņoja, ka valsts ir gatava nākt pretim, tādēļ tagad runa var iet par 70% zaudējumu segšanu, kas saistīti ar ceļu atjaunošanu.


Написать комментарий