Tāpat kā visā Eiropā Daugavpils novada muzejos un Kalkūnes muižā notiks Muzeju nakts

foto: gorod.lv
foto: gorod.lv

Šā gada 18.maijā visos valsts muzejos notiks Muzeju nakts pasākumi. Šoreiz Latvijas muzeji vienojušies devīzē „Zaļā krāsa – mežs”, tā turpinot Muzeju nakts trīs gadu tematisko ciklu.

Muzeju nakts pasākumi notiek visos Daugavpils novada muzejos, un šogad arī pirmo reizi Kalkūnes muižā. Tas apliecina, ka Muzeju nakts popularitāte pieaug.

Jāatzīmē, ka katra kultūras un vēstures iestāde piedāvā savu pasākumu programmu. Raiņa māja Berķenelē piedāvās programmu „...no zaļā zelta”, kuras ietvaros plkst.19:00 apmeklētāji piedalīsies gleznu izsolē, Daugavpils novada mākslinieku izstāžu atklāšanā, skābeņu zupas vārīšanā un baudīšanā, kā arī koku stādīšanā Berķeneles dārzā un citās aktivitātēs.

Savukārt Naujenes novadpētniecības muzeja pasākumu norises vieta būs „Slutišķu vecticībnieku māja” Slutišķu sādžā. Visi interesenti, kuri vēlas uzzināt vairāk par vecticībnieku tradīcijām, tiek laipni gaidīti plkst.15:00, lai piedalītos zāļu tēju vākšanā, tējas maisiņu izšūšanas darbnīcā un zāļu tēju vārīšanā un dzeršanā no ogļu patvāra. Darbosies filca pirkstiņleļļu darbnīca, notiks Slutišķu sādžā filmētās filmas „Likteņa līdumnieki” fragmentu demonstrācija, mājas vīna degustācija.

Skrindu dzimtas muzejā Muzeju nakts pasākuma nosaukums būs „Zaļā meža stāsti”. Pasākuma ietvaros paredzētas diskusijas par koka izmantošanas iespēju dažādību, tikšanās ar amatniekiem un jautras lustes pie zaļā ugunskura.

Visunikālākā iespēja radīsies interesentiem, kuri apmeklēs Daugavpils novada Kalkūnes muižu – viņiem pirmo reizi tiek dota iespēja apskatīt Kalkūnes muižas ēku no iekšpuses. Pasākuma laikā apmeklētāji varēs redzēt fotoizstādi „Kalkūnes skices”, vēsturisku ekspozīciju, Špoģu mūzikas un mākslas skolas audzēkņu performanci un daudz ko citu.

Jāatzīmē, ka Muzeju nakts ietvaros ieeja pasākumos ir bez maksas, tādēļ aicinām izmantot izdevību un veltīt laiku vismaz kāda pasākuma apmeklējumam. Sīkāka informācija atrodama šeit.
 


Написать комментарий