Vēlā grūtniecība visi „par” un „pret”

foto: sieviesuklubs.lv
foto: sieviesuklubs.lv

Veikto pētījumu rezultātā izrādījās, ka vairāk nekā 34,7% itāļiem dzimst bērni pēc 35 gadu vecuma. Otro vietu sarakstā ieņēma spāņi, kur 29,5% spāņiem dzimst bērni pēc 35 gadu vecuma, trešajā vietā ir Īrija, kur šis rādītājs ir 27,9%, ziņo portāls vesti-new.ru.

Eksperti uzskata, ka grūtniecība šajā vecumā var izraisīt vairākus sarežģījumus, jo bērna attīstības laikā var rasties dažāda veida ģenētiskās un fizioloģiskās augļa anomālijas.

Dzemdēt šajā vecumā, kā arī iznēsāt bērnu ir daudz sarežģītāk. No psiholoģiskā viedokļa šeit var atzīmēt pozitīvos momentus, jo sievietei šajā vecumā audzināt bērnu ir daudz vieglāk, jo visas problēmas un liels pienākumu klāsts tiek uztverts daudz mierīgāk. Pēc 35 gadiem sievietei jau ir sasniegusi daudz vairāk un pierādījusi sevi sabiedrībā, tas ir ļoti svarīgs faktors.

Neskatoties uz ārstu brīdinājumiem, dzemdējošo skaits pēc 35 gadiem palielinās, mātes vecums Eiropā vidēji ir palielinājies, jo sievietes vēlas dzemdēt bērnus, kad ir izveidota karjera. ES jau nav brīnums, ka sieviete kļūst par māti ap 40 gadiem. Dzimstības palielināšanos šajā vecumā ietekmēja arī tas, ka plaši sāka pielietot ķeizargriezienu, to praktizē Kiprā – šeit 52% sieviešu dzemdē ar ķeizargrieziena palīdzību, otro vietu ieņem Itālija – tur 38% sieviešu dzemdē ar ķeizargrieziena palīdzību.

Grūtniecība šajā vecumā ir normāla parādība, medicīnas veiktie pētījumi un izgudrojumi ļauj samazināt risku līdz minimumam.


Написать комментарий