Viesabonēšana ES teritorijā būs bezmaksas

foto: clipart.net.ua
foto: clipart.net.ua

ES valstīs telefonu zvani, mobilais internets kļūs bezmaksas, to izteica Eirokomisija.

Sešu nedēļu laikā direktīvā noteiktais projekts būs izskatīts ES parlamentā. Ja likums būs izstrādāts savlaicīgi, tad viesabonēšana kļūs bezmaksas jau nākamā gada jūlijā. Kritiķi uzskata, ka tāda veida solis ir saistīts ar vēlēšanām ES Parlamentā, kuras notiks 2014.gadā.

ES valdība jau vairākus gadus uzstājas pret dārgiem viesabonēšanas tarifiem. Pateicoties ES parlamenta centieniem viesabonēšanas maksa nepārsniedz 29 centus par vienu minūti no izejošiem un 8 centus no ieejošiem zvaniem. ES rezidenti mazāk maksā par mobilo internetu 1MB izmaksā 70 centus.

Viesabonēšanas maksa neietekmēs telekomunikāciju attīstību. Jaunā reforma samazinās kompāniju peļņu tikai par 2%, tas ir tie naudas līdzekļi, kuri bija nopelnīti pateicoties zvaniem no trešajām valstīm.

Telekomunikāciju operatori gūs peļņu, jo ES pilsoņi bieži izmantos šos pakalpojumus. Pakāpeniski eiropieši palielinās savus izdevumus uz mobilo internetu, pagaidām eiropieši esot ārzemēs cenšas nelietot mobilo internetu.

Analītiķi uzskata, ka tāda veida reformas stabilizēs telekomunikāciju kompāniju darbu, pašlaik ES teritorijā darbojas vairāk nekā simts telekomunikāciju operatoru, ASV tikai četri.


Написать комментарий