Projekta noslēguma pasākums „Jaunieši dabai” Krāslavā

Portāls Gorod.lv jau ziņojis, ka Daugavpils novada dome ir projekta „Jaunieši dabai” („Youth for Nature”) partneris, projekta ietvaros Krāslavas, Utenas (Lietuva) un Daugavpils novada jaunieši piedalījās dažādos pasākumos – nometnēs un darba grupās, lai izpētītu dabas parkus, izveidotu tehniskos projektus, kuri nākotnē varētu tikt īstenoti.

No 2012.gada aprīļa minēto pašvaldību jaunieši pētīja parkus un to iespējas, izstrādāja savas idejas, un ceturtdien, 18.jūlijā, Krāslavā notiks projekta noslēguma pasākums, kurā piedalīsies radošie un talantīgie jaunieši – projekta dalībnieki, kā arī visi interesenti.

Daugavpils novada domes projektu koordinatore Iluta Kriškijāne pastāstīja portālam Gorod.lv, ka ceturtdien gaidāma pasākumiem bagāta diena, plkst.10:30 „Amatu mājā” darbosies radošā darbnīca bērniem, plkst.12:00 notiks pasākuma atklāšana. Plkst.14:00 Krāslavā sāksies orientēšanās spēle, kurai var pieteikties pa tālr.29857557. Plkst.18:00 visi interesenti varēs piedalīties mandalu veidošanā no puķēm, kuras pēc tam rotās pilsētu Krāslavas pilsētas svētkos.

Savukārt plkst.19:00 uzstāsies deju studija „Zumba”, klātesošos izklaidēs arī „Stop time” un DJ Wil. Noslēgumā gaidāms Fire Show.
Atgādināsim, ka projekta mērķis ir ne tikai tuvināt jauniešus dabai un palīdzēt izprast tās vērtību, bet arī izstrādāt tehniskos dokumentus – parku plānus, kuri vēlāk, iespējams, tiks ņemti vērā parku labiekārtošanā. Protams, paši projekta dalībnieki – skolēni – nevar izstrādāt visām prasībām atbilstošu plānu, galvenokārt viņi ir ideju ģeneratori. Tāpēc, lai idejas varētu tikt īstenotas, jaunieši apmeklēja parkus Krāslavā, Utenā, Daugavpils novadā, rezultātā viņiem radās priekšstats par to, kā varētu mainīt esošo situāciju.


Написать комментарий