Jūlija beigas bijušas lietainākas par normu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pēdējās desmit jūlija dienās nokrišņu daudzums bijis 10% lielāks par normu, liecina Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Jūliju noslēdzošajā dekāde Latvijā gaisa temperatūras un nokrišņu daudzuma ziņā bija tuva normai.

Dekādes vidējā gaisa temperatūra bija 0,4 grādus virs normas.

Perioda sākums bija divus līdz trīs grādus vēsāks par ilggadīgiem vidējiem rādītājiem, dienā gaiss iesila lielākoties tikai līdz +17...+20 grādiem, bet naktī vietām temperatūras stabiņš noslīdēja arī zem +10 grādu atzīmes.

Dekādes vidusdaļā temperatūra bija tuva normai, bet siltums atgriezās perioda beigās, temperatūrai pakāpjoties līdz četriem grādiem virs normas.

Dienā teritorijas lielākajā daļā atkal valdīja karstums - gaiss sasila līdz +27...+29 grādiem, 29. jūlijā vietām arī virs +30 grādiem.

Vēsākas šīs dienas bija jūras piekrastē - no +21 līdz +23 grādiem.

Jūlija pēdējās dekādes pirmajā pusē gandrīz katru dienu lija Latvijas austrumu daļā. 22. un 23. jūlijā kopā Krāslavas novada Piedrujā nolija divām dekādes nokrišņu normām līdzvērtīgs nokrišņu daudzums.

Savukārt 29. un 30. jūlijā intensīvu nokrišņu zonas šķērsoja rietumu un centrālos rajonus. 30. jūlijā Liepājā  diennaktī nolijušais nokrišņu daudzums bija 87% no visa jūlija mēneša nokrišņu normas, tādējādi kļūstot par šogad vislielāko diennaktī izkritušo nokrišņu daudzumu Latvijā.

31.jūlijā atkal stipri lija Latvijas dienvidaustrumos - Daugavpilī diennakts nokrišņu daudzums bija 123% no dekādes normas.

Dekādes laikā visstiprākais vējš bija 22. jūlijā, brāzmās Rīgas jūras līča dienvidu daļā sasniedzot 20 metrus sekundē.

Sadaļā Laika ziņas - ik dienas raksti par gaidāmo laiku, ērts apdzīvoto vietu meklēšanas rīks, un precīza informācija par gaisa temperatūru, vēja ātrumu un virzienu, iespējamajiem nokrišņiem un gaisa spiedienu.


Написать комментарий