Šogad jaunajiem pāriem ir radusies iespēja reģistrēt savas attiecības Raiņa mājā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

13. jūlijā Raiņa mājā Berķenelē tika reģistrēta pirmā laulība, kas ir iespējams, pateicoties šā gada atļaujai par laulību slēgšanu ārpus dzimtsarakstu nodaļas.

Kā portālam Gorod.lv pastāstīja Raiņa mājas-muzeja Berķenelē vadītāja Inese Bērziņa, šī jaunā iespēja ir pieprasīta starp pāriem, kas vēlas šo pasākumu padarīt par nelielu, bet ļoti īpašu notikumu.

Tas, savukārt, ir saistīts ar iespēju novadīt kāzu ceremoniju svinību zālē, kurā ietilpst līdz pat 30 cilvēkiem, kā arī, ja to pieļauj laikapstākļi, parkā pie Raiņa mājas, kur ir vieta priekš vairāk nekā 100 kāzu viesiem.

Pēc I. Bērziņas vārdiem, pirmā laulību slēgšanas ceremonija noritēja veiksmīgi, skaisti un mierīgi, tādas bija arī divas nākamās laulības, bet jau 22. augustā Raiņa mājā tiks noslēgta jau ceturtā laulība šajā gadā.

iepriekš atzīmēja Daugavpils novada dzimtsarakstu nodaļas vadītāja Valija Jurķāne, izvēloties laulību vietu, pārim jāpadomā par to, cik tā būs piemērota ne tikai emocionālā līmenī, bet arī no praktiskās puses: „Ir tik brīnišķīgi, ka jauniem cilvēkiem netrūkst fantāzijas, tomēr viņiem vajadzētu padomāt par to, cik tas ir praktiski, jo vietas, kurās laulības notiek regulāri, ir attiecīgi ierīkotas, kamēr vietas, kur laulību ceremonijas nav iepriekš notikušas, var gan pievilt, gan var radīt zināmas neērtības pārim un pasākuma viesiem. ”

Starp citu, novada iedzīvotāji, neskatoties uz ierobežotajām iespējām Naujenē un Červonkā, izrāda vēlmi precēties ne tik tradicionālās vietās – viesu mājās, muižās pie ūdens un pat uz pantona.


Написать комментарий