Līvānu novadā skolēnu brīvpusdienas arī šogad līdz 9.klasei

foto: livani.lv
foto: livani.lv

Brīvpusdienas līdz 9.klasei Līvānu novada pašvaldība ieviesa pagājušajā mācību gadā un turpinās to finansēt arī šogad, apstiprina Līvānu novada domes izpilddirektors Uldis Skreivers, ziņo Līvānu novada portāls, 

Viņš sacīja, ka bērnu ēdināšanu pašvaldība domā turpināt arī nākošajā 2014. budžeta gadā, jo tā ir reāla palīdzība ģimenēm - ik mēnesi aptuveni 10 lati par katru bērnu paliek ģimenes maciņā. Ja ģimenē ir vairāki bērni, tad šāds palīdzības veids atstāj jūtamu ietekmi uz ģimenes budžetu, atzīst domes izpilddirektors.

Līvānu novadā ir 4 vidusskolas, 4 pamatskolas un viena internātpamatskola, pašvaldībai bērnu brīvpusdienas gadā izmaksā aptuveni 78 000 latu. Ģimeņu atbalsta politikas ietvaros pašvaldība savas ģimenes cenšas atbalstīt arī ar daudzbērnu pabalsu, kas  ir vienreizējs - 20 lati par katru daudzbērnu ģimenes bērnu, kā arī bērnu piedzimšanas pabalstu 100 latu apmērā. Katru gadu pašvaldība arī īpaši sveic jaunos vecākus, aicinot uz Bēbīšu svētkiem, kur katrs jaundzimušais saņem dāvanu no pašvaldības.

Līvānu novada dome jaunajām ģimenēm piedāvā arī dzīvokļus (iespēja īrēt pašvaldības dzīvokli uz nenoteiktu laiku), šim nolūkam izveidota jauno ģimeņu rinda.  2013.gada augusta sākumā rindā uz dzīvokli gaidīja 15 jaunās ģimenes.

Tuvojoties jaunajam mācību gadam, arī Lauku atbalsta dienests (LAD) informējis pašvladības, ka skolās tiks īstenota programma „Skolas auglis”. No 2013.gada 1.oktobra līdz 2014.gada 24.janvārim visi skolēni Latvijā 3 reizes nedēļā saņems bezmaksas augļus (ābolus, bumbierus, lielogu dzērvenes) un dārzeņus (kāpostus, kolrābjus, burkānus, kāļus). Iepriekšējo gadu pieredze liecina, ka līderi izdalīto produktu skaita ziņā ir āboli.

Tiks veikti arī izglītojoši pasākumi, lai uzlabotu skolēnu zināšanas par augļu un dārzeņu veselīgo ietekmi uz veselību.


Написать комментарий