Mikelsens izstājas no WRC Vācijas rallija stūrmaņa veselības problēmu dēļ

foto: Volkswagen Motorsport
foto: Volkswagen Motorsport

Norvēģu pilots Andreass Mikelsens spiests atsaukt savu dalību no pasaules rallija čempionāta (WRC) devītā posma, Vācijas rallija, informē "Volkswagen" komandas preses dienests.

Mikelsena stūrmanim Miko Markulam pirms Vācijas rallija veiktajā medicīniskajā pārbaudē atklāts septītā skriemeļa lūzums un daļējs astotā skriemeļa lūzums, kas, iespējams, iegūts pirms trim nedēļām notikušajā Somijas rallijā. Līdz ar to drošības apsvērumu dēļ vācu komanda nolēmusi atsaukt Mikelsena dalību no Vācijas rallija.

Markula Somijas rallija laikā sūdzējies par muguras sāpēm, taču pēc sacensībām tās esot mazinājušās. Atgriežoties rallijā, veicot trases pierakstu pirms Vācijas rallija, sāpes atkal atjaunojušās un stūrmanim veikta medicīniska pārbaude.

"Somijas rallija pēdējā dienā man bija spēcīgas muguras sāpes, bet mēs tās "norakstījām" uz muskuļu saspringumu. Pēc rallija sāpes pārgāja, kā ārsts paredzēja," stāsta stūrmanis. "Taču sāpes atjaunojās un otrdien es devos pie ārsta, kurš veica padziļinātu magnētiskās rezonases pārbaudi, un tur man atklāja divus lauztus skriemeļus. To neviens negaidīja un man pašam šis atklājums bija šoks."

"Drošība ir pirmajā vietā, jo īpaši, ja tas attiecas uz Miko Markulas veselību" izteicies komandas direktors Josts Kapito. "Lauztos skriemeļus nebija viegli konstatēt, tāpēc mums bija vajadzīgs ilgāks laiks, lai pārliecinātos, ka esam pieņēmuši pareizo lēmumu. Būtu riskanti sūtīt Andreasu trasē ar stūrmani, ar kuru viņš pirms sacensībām nav izbraucis nevienu metru un kurš nav piedalījies trases pierakstīšanā. Miko ir vienīgais, kurš pārzina šo stenogrammu, tāpēc mēs atsaucām ekipāžas dalību no Vācijas posma."


Написать комментарий