Prudentia Segalu un Zaharjinu nodēvē par blefotājiem

foto: liepaja.lv
foto: liepaja.lv

"AS Liepājas metalurgs ir tādā stāvoklī, kas komentārus neprasa. Akcionāri ilgus gadus un arī šajā intensīvajā periodā darījuši visu, tikai ne to, lai glābtu Liepājas metalurgu.

Kreditori ir, manuprāt, racionālo robežu izsmēluši, lai ar šiem "blefotājiem" turpinātu sarunas," ceturtdienas rītā Latvijas Radio par Ilju Segalu un Sergeju Zaharjinu sacīja Prudentia valdes priekšsēdētājs Kārlis Krastiņš.

"Jāatzīst, ka no aprīļa sākuma, kad Prudentia lūdza rast risinājumu šai sarežģītajai situācijai, tad diemžēl dialogs ar šiem akcionāriem nav bijis īpaši produktīvs. Laikam Latvijas sabiedrība to var novērot," sacīja K.Krastiņš.

K.Krastiņš norādīja, ka viņš, kā profesionālis, to dara un darīs, ja kreditori to liks, bet neredz racionālo graudu, lai turpinātu dialogu ar akcionāriem. "Akcionāri neko nedara, lai pēc būtības uzlabotu situāciju," piebilda Prudentia valdes priekšsēdētājs.

"Es gribētu teikt, ka katrs no šim trim kungiem vadās no savām personiskajām ekonomiskajām interesēm, kas, protams, ir normāli, bet es uzskatu, ka dotos apstākļos kungiem ir jāsaprot, ka tā atbildība, visa veida atbildība uz viņiem gulstās tik liela, ka viņiem jāsaprot, ka viņiem savas individuālās, merkantilās intereses var realizēt līdz kaut kādam līmenim. Pretējā gadījumā tur vairs nav merkantilās intereses, bet, kā es minēju, arī nelikumīgas un cita veida intereses. Tā kā šie kungi nav pozīcijā, lai diktētu un diskutētu par noteikumiem," uzsvēra Prudentia valdes priekšsēdētājs.

Viņš norādīja, ka būtiskākais, pie kā šobrīd strādā kreditori, ir tiesiskās aizsardzības plāns. "Dokuments, kas paver ceļu un nosaka kārtību, kādā veidā uzņēmums varētu atjaunot darbību. Kreditori to, ko no savas puses var darīt, ir konkrēti piedāvāt risinājumus, kādā veidā savas saistības, savas prasības pret uzņēmumu jārestrukturizē, kāds ir biznesa plāns. Kādā veidā un cik daudz līdzekļu nepieciešami darbības atstākšanai, to ir izdarījuši. Katrā ziņā ir plāns šīs nedēļas beigās vai nākošās nedēļas sākumā iesniegt plānu Liepājas tiesā, lai tā var to izskatīt," sacīja K.Krastiņš.

Jautāts, kas tālāk notiks ar akcionāriem, K.Krastiņš sacīja, ka "domāju, ka neko nedarīsim". "Ir vairāki procesi, to jau cilvēki zina, ka ir civillietas, krimināllietas un tur attiecīgie dienesti strādā. Tie arī šos jautājumus risinās. Kreditoru mērķis ir atrast finansiālo un juridisko mehānismu, ar ko atrast investoru. Ar to arī nodarbosimies," skaidroja K.Krastiņš.

"Es domāju, ka daudz informācijas ir, cik neprofesionāli un, varbūt, cik apzināti neprofesionāli uzņēmums bijis vadīts. Ir objektīvie apstākļi - krīze - pasaulē un Eiropā, bet ar krīzi ir ļoti viegli aizrunāties. Ir uzņēmumi, kas veiksmīgi strādā. Ir uzņēmumi, kas pavisam nesen, Krievijā, Kalugā, pavisam nesen līdzīgi kā Metalurgs ir attaisīta no nulles un sākt strādāt," sacīja Prudentia valdes priekšsēdētājs.

Prudentia uzskata, ka Liepājas metalurgs šajās problēmās nonācis subjektīvu problēmu dēļ. "Mēs redzam risinājumu šīm subjektīvajām problēmām, tāpēc arī mēs kā konsultants, kopā ar kreditoriem šādu plānu esam nolēmuši skaņot un virzīt, jo redzam, ka Metalurgs var strādāt rentabli," norādīja K.Krastiņš.

"Akcionāriem ir skaidri noteikumi pateikti. Viņi nav pozīcijā, lai vispār kaut ko diktētu. Akcionāriem ir jāatnāk, klusu jāparaksta līgums un jāaiziet. Tā kā viņi negatavojas to darīt, tad drošvien viņiem ir citas ekonomiskās intereses. Man grūti to komentēt," uzsvēra K.Krastiņš.


Написать комментарий