Daugavpils pašvaldība domā pielietot soda sankcijas uzņēmumam „Viors”, kurš rekonstruē 1. skolu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pret uzņēmumu „Viors”, kurš veic Daugavpils 1. speciālās logopēdiskās skolas renovāciju Eiropas projekta ietvaros, visdrīzāk pielietos soda sankcijas. Par šādu lēmumu, kurš pieņemts kopā ar domes priekšsēdētāju Jāni Lāčplēsi, portālam Gorod.lv paziņoja vicemērs Dmitrijs Rodionovs.

Vicemērs paskaidroja, ka ar 1. skolu, kā jau bija domāts, radās problēmas, kas saistītas ar darbu veikšanas grafika neizpildi. Darbu veikšanas grafika termiņi objektā beidzās jau augustā, bet uz šo brīdi skolai nav nomainīts pat jumts, kas tuvākajā laikā, kad sāksies lietus periods, draud ar nopietnām sekām.

Jumta seguma trūkums apdraud ne tikai mācību procesu, kurš var būt traucēts, bet arī projekta finansējuma daļas zaudējumu, kurš var sastādīt 5 – 10 % no kopējās projekta vērtības. „Šo naudu nāksies atgriezt uz pašvaldības budžeta rēķina, t.i., no iedzīvotāju nodokļiem, kas nav pieņemami. Tādēļ, neredzot uzņēmuma vēlēšanos pabeigt objektu laikā, mēs ar pilsētas mēru nonācām pie kopēja viedokļa par to, ka uzņēmumam būs jāpielieto soda sankcijas”, - paziņoja Dmitrijs Rodionovs.

Vicemērs pateicās uzņēmumiem, kuri veica 11., 13. un 15. skolas renovācijas darbus, kur darbi tika izpildīti operatīvi un kvalitatīvi, un bija redzams, ka celtnieki, kuri strādāja vakaros un brīvdienās, bija ieinteresēti, lai veiksmīgi nodotu objektus.

Atgādināsim, ka uzņēmums „Viors” pretendē arī uz Daugavpils 1. bērnudārza renovācijas pasūtījuma saņemšanu. Saskaņā ar Celtniecības komersantu reģistra informāciju SIA „Viors” personu vidū, kuras ir atbildīgas par celtniecību, figurē kāda Diāna Careva. Pēc šī paša reģistra datiem uzņēmuma celtniecības darbu apjoms 2012. gadā sastādīja Ls 3 642 250, bet pēc Lursoft bāzes datiem firmas apgrozījums pērn sastādīja Ls 22 402, bet zaudējumi – Ls 3610. Uzņēmuma īpašnieki ir Vitālijs un Sergejs Korabļevs.


Написать комментарий